FOLLOW US: facebook twitter

«Tρωάδες» Ευριπίδη για το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας

Ημερομηνία: 18-01-2023 | Συντάκτης:

-Ποιες παραστάσεις είναι στα υπόψη για το καλοκαίρι του 2023

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Παρότι είμαστε στην «καρδιά» του χειμώνα, η προετοιμασία για τις παραστάσεις που θα δούμε και το φετινό καλοκαίρι, έχει ήδη ξεκινήσει, τόσο από τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς, όσο και από τους διοργανωτές των Φεστιβάλ, μεταξύ αυτών και της Αρχαίας Ήλιδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», μία από τις παραστάσεις αρχαίου θεάτρου που είναι κοντά στο να συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, είναι οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη και σε μουσική του Στέφανου Κορκολή. Η συγκεκριμένη παράσταση θεωρείται «κλειδωμένη» για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Περισσότερα για το ποια έργα του αρχαίου θεάτρου θα παρουσιαστούν το καλοκαίρι, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, εκτός από τον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία της  καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Επιδαύρου, Κατερίνας Ευαγγελάτου, και τους «Σφήκες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι, όπως και πέρυσι, να δημιουργήσει πρόγραμμα ποιοτικό και πολυδιάστατο (τραγωδίες και κωμωδίες) και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που δημιούργησε με την περσινή απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος