FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη διάκριση για το Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας στα κορυφαία βραβεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Best City Awards

Ημερομηνία: 18-01-2023 | Συντάκτης:

Με το Silver Best City Awards για το 2023, βραβεύθηκε το Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας στα μοναδικά και κορυφαία βραβεία της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα οποία αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές και λύσεις που εφαρμόζουν οι Δήμοι σε διάφορους τομείς και δράσεις.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Βασίλης Καψής, η οποία διοργανώθηκε  για 7η  χρονιά από την BOUSSIAS Events με την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και με την Τιμητική Υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής  και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στo Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Στις εναρκτήριες ομιλίες τους ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Δημήτρης Παπαστεργίου , Πρόεδρος της  ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων και ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης Υπουργός Εσωτερικών κ. Μαυρουδής Βορίδης, αφού συνεχάρησαν εκ των προτέρων όλους τους Δημάρχους και τους συνεργάτες τους που απέσπασαν διακρίσεις στα βραβεία, τόνισαν  ότι μέσα από τον θεσμό των Best City Awards οι Δήμοι της χώρας αποδεικνύουν ότι υιοθετούν το όραμα της σύγχρονης αστικής ευφυΐας αξιοποιώντας καινοτομίες και καταβάλλοντας  μια αέναη προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών τους, αλλά και της βιώσιμης λειτουργίας τους συνολικά.

Το φάκελο της υποψηφιότητας είχε ετοιμάσει και υποβάλλει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του  Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας Βασίλης Καψής και σε αναγνώριση αλλά και επιβράβευση αυτής της προσπάθειας ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, έδωσε τη δυνατότητα στον Βασίλη Καψή να παραλάβει το βραβείο.

Η υποψηφιότητα του Φεστιβάλ βασίστηκε  στην παρουσίαση του στρατηγικού σχεδιασμού  ανάπτυξης , με κύριους άξονες τους τρεις πυλώνες βιώσιμης ανάπτυξης, που τέθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της Γης στο Ρίο το 1992, δηλαδή της οικονομικής βιωσιμότητας, της κοινωνικής ισότητας και του σεβασμού στο περιβάλλον.  Έγινε ειδική αναφορά στην ενότητα της βιώσιμης ανάπτυξης , η παρουσία των τοπικών ερασιτεχνικών ομάδων που συμμετέχουν ενεργά στην διοργάνωση και διενέργεια του Φεστιβάλ με εθελοντική δράση και ακόμα πιο ενεργά στο νέο καλλιτεχνικό θεσμό του Δήμου Ήλιδας: το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Η συνδιοργάνωση αυτή αυξάνει τη βιωσιμότητα των δύο θεσμών και η συμμετοχή τους στο σχεδιασμό των παράλληλων δράσεων με τη μορφή των βιωματικών εργαστηρίων, συνδράμει στη δημιουργία των νέων πολιτιστικών προϊόντων για ειδικές ομάδες κοινού από όλη την Ελλάδα, που έχουν ως κυρίαρχο στοιχείο την ενασχόληση τους με το Αρχαίο ή  Σύγχρονο Θέατρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος