FOLLOW US: facebook twitter

Tρίτη πανελλαδικά η Πολιτική Προστασία Αρχαίας Ολυμπίας!

Ημερομηνία: 02-02-2024 | Συντάκτης:

Σημαντική διάκριση με 81% στην αξιολόγηση  της Μονάδας Επιθεωρήσεων & Ελέγχων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σημαντική διάκριση έλαβε το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, καθώς έλαβε την τρίτη θέση πανελλαδικά -μαζί με άλλους δύο δήμους- στην αξιολόγηση της Μονάδας Επιθεωρήσεων & Ελέγχων.

Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, όσον αφορά την υλοποίηση των προβλεπόμενων διατάξεων που έχουν ως στόχο τη προετοιμασία του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας των Δήμων σημείωσε ποσοστό 81% ανάμεσα στους 332 Δήμους της Χώρας και είναι ο μοναδικός όχι μόνο από την Ηλεία αλλά από όλη την Πελοπόννησο με τόσο υψηλό βαθμό υλοποίησης όσων προβλέπει η νομοθεσία.

Όπως εξήγησε στην «Πρωινή» ο προϊστάμενος του τμήματος, Γιώργος Καρανικολός, τα βασικά κριτήρια στην αξιολόγηση είναι ο βαθμός εφαρμογής των Σχεδίων Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΙΟΛΑΟΣ, ΒΟΡΕΑΣ, ΔΑΡΔΑΝΟΣ, ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ) και κατά πόσον ο κάθε δήμος τηρεί τις προδιαγραφές που προβλέπονται σε αυτά, αν εφαρμόζει τα μνημόνια συνεργασία που έχει συνάψει και πόσο αποτελεσματική η επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η απόκριση στα αρμόδια υπουργεία για τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας στην περίπτωση που εκδηλωθεί ένα έκτακτο γεγονός.

«Το αποτέλεσμα της επιτυχίας είναι συλλογικό και οφείλεται στην καλή και συστηματική δουλειά που κάνουμε και στην καλή συνεργασία που έχουμε με τους φορείς (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Γενική Γραμματεία κλπ) και την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας “ΔΙΑΣ”, με την οποία προ ημερών πήγαμε και βοηθήσαμε στη Ζάκυνθο για τον εφοδιασμό με νερό.

Το περασμένο καλοκαίρι ολοκληρώσαμε με επιτυχία το σχέδιο προληπτικής απομάκρυνσης των πολιτών σε περίπτωση πυρκαγιά σε συνεργασία με όλους τους φορείς και ήδη προετοιμάσαμε την εφαρμογή των νέων σχεδίων αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, δηλαδή από το ΒΟΡΕΑΣ 1 πήγαμε στο ΒΟΡΕΑΣ 2 και ούτω καθ’ εξής», τόνισε ο κ. Καρανικολός δίνοντας συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχία.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Λινάρδος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι το τμήμα Πολιτικής Προστασία του δήμου Αρχαίας Ολυμπία διατηρεί πολύ υψηλό επίπεδο και στόχος της νεάς δημοτικής αρχής είναι να το ενισχύσει σε επίπεδο εξοπλισμού και υποδομών, υπογραμμίζοντας και την καθοριστική συνεισφορά της Εθελοντικής ομάδας Πολιτικής Προστασίας «ΔΙΑΣ».

«Η 3η θέση που έλαβε η Πολιτική μας Προστασία επιβεβαιώνει την πολύ καλή δουλειά που κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι και την καθοριστική συνεισφορά της της εθελοντικής ομάδας Πολιτικής Προστασίας «ΔΙΑΣ» σε όλο αυτήν την προσπάθεια. Εμείς ως νέα δημοτική αρχή είμαστε δίπλα τους και στόχος μας είναι διατηρήσουμε αυτό το υψηλό επίπεδο και να βρούμε χρηματοδοτικά προγράμματα για να αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό μας και τις υποδομές ώστε να είμαστε έτοιμοι σε ένα έκτακτο συμβάν», δήλωσε ο κ. Λινάρδος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot