FOLLOW US: facebook twitter

Επανεκκίνηση για την τουριστική διαδρομή ως την Ακαδημία

Ημερομηνία: 02-02-2024 | Συντάκτης:

Αρχίζουν εκ νέου οι εργασίες για να βελτιωθεί η εικόνα ως την τελετή Αφής

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σε τροχιά ουσιαστικής επανεκκίνησης μπαίνει η διαμόρφωση της τουριστικής διαδρομής από τη γέφυρα του Κλαδέου ως τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και τη Λιναριά, καθώς από χθες άρχισαν εκ νέου και με πιο εντατικό ρυθμό.

Έπειτα από συνεννόηση του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με την ανάδοχο εταιρεία, το έργο θα συνεχιστεί με στόχο την ολοκλήρωση σημαντικού βαθμού εργασιών μέχρι την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, προκειμένου να είναι απρόσκοπτη η διέλευση των πολιτών από και προς την Ακαδημία.

Όπως τόνισε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Λινάρδος, από χθες έχει απαγορευτεί η διέλευση κάθε είδους οχήματος από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου  έως την είσοδο της Ολυμπιακής Ακαδημίας (πεζογέφυρας), για να προχωρήσουν χωρίς προβλήματα οι εργασίες.

«Έπειτα από επικοινωνία με τον ανάδοδο και με δεδομένο ότι στις 16 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και θα έχουμε μεγάλη προσέλευση θεατών, θα γίνει μια προσπάθεια να συμμαζευτεί και να βελτιωθεί η εικόνα, για να μην υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα», ανέφερε.

Η ταυτότητα του έργου

Το έργο προβλέπει τη διαμόρφωση τουριστικής διαδρομής για την διέλευση αποκλειστικά πεζών και ποδηλάτων, στα όρια του οριοθετημένου αρχαιολογικού χώρου Αρχαίας Ολυμπίας. Για λόγους ασφαλείας προβλέπεται και η δυνατότητα διέλευσης οχημάτων ανάγκης και εξυπηρετήσεων (πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα κ.ά.), όταν αυτό κριθεί αναγκαίο. Ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι 1,07 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 με πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η τουριστική διαδρομή προορίζεται να λειτουργεί σαν πεζόδρομος και παράλληλα σαν μια απρόσκοπτη ποδηλατική διαδρομή γι αυτό και για το σχεδιασμό της τέθηκε ως βασική συνθετική αρχή η επάλληλη χάραξη δύο διακριτών ζωνών διαφορετικού πλάτους και ποιοτικών χαρακτηριστικών. Στόχος είναι η ανάδειξη και η προστασία του φυσικού τοπίου και του ευρύτερου αρχαιολογικού τοπίου, η προώθηση ήπιων μορφών μετακίνησης και η δημιουργία προϋποθέσεων ενίσχυσης του τουρισμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia