FOLLOW US: facebook twitter

Πρόσβαση στην παραλία για όλους: Τρία Seatrac για ΑμεΑ στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ημερομηνία: 22-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Παπανικολόπουλος συνοδευόμενος από το μέλος Γιάννη Πετρόπουλο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα και σε πνεύμα συνεργασίας με βασικό θέμα συζήτησης τα seatrac που έχουν δρομολογηθεί να τοποθετηθούν άμεσα στις παραλίες του Δήμου. Πρόκειται για ηλεκτροκίνητα καθίσματα που επιτρέπουν την αυτόνομη και ασφαλή πρόσβαση ατόμων με κινητικές αναπηρίες στη θάλασσα.

Ο κ. Λέντζας, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη και τόνισε ότι αποτελούσε προεκλογική τους δέσμευση η ισότιμη αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρίες. “Πολιτισμός σημαίνει να μην κάνεις κανέναν διαχωρισμό και όλοι οι άνθρωποι να δικαιούνται ίσες ευκαιρίες, στην πρόσβαση στην εργασία. Συζητήσαμε για παρεμβάσεις από πλευράς Δήμου με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητα των ανθρώπων αυτών, όπως περισσότερες θέσεις πάρκινγκ σε σημεία όπου παρατηρείται έντονη λειτουργία Δημοσίων Υπηρεσιών. Δεσμευτήκαμε ότι θα δημιουργήσουμε καινούριες θέσεις εξυπηρέτησης parking και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες.  Όσον αφορά τη λειτουργία του seatrac, κατά την περίοδο του καλοκαιριού βρισκόμαστε ήδη σε επαφή με τη Περιφέρεια και σύντομα θα έχουμε τη μελέτη για την τοποθέτηση 3 θέσεων seatrack στις παραλίες του Δήμου, βελτιώνοντας την  ποιότητα ζωής σε αυτά τα άτομα, τα οποία είναι αγωνιστές της ζωής, πάνω απ΄ όλα».

Από τη πλευρά του ο  κ. Παπανικολόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του από τη συνάντηση τονίζοντας ότι όπως ενημερώθηκε θα τοποθετηθούν άμεσα τρία seatrac, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ανθρώπων με αναπηρία και επιπλέον θα αυξηθούν στη Κυλλήνη, στην Ανδραβίδα και στα Λεχαινά τα παρκινγκ για ΑμεΑ κοντά σε δημόσιες υπηρεσίες και πλατείες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ανθρώπων με αναπηρία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος