FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως: Μονιμοποίηση χωρίς όρους για το “Βοήθεια στο Σπίτι”

Ημερομηνία: 22-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 2.909 θέσεων(ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” αναφέρεται με επιστολή του προς τους εργαζόμενους του προγράμματος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος υποστηρίζοντας ότι επανειλημμένα έχουν δηλώσει οτι απαιτείται τροποποίηση στην προκήρυξη ώστε να μην μείνει κανείς εργαζόμενος εκτός προγράμματος. “Οι σημερινοί εργαζόμενοι στο πρόγραμμα έχουν συμπληρώσει 17-18 χρόνια δουλειάς σε μια διαρκή κατάσταση εργασιακής ομηρίας, αφού μέχρι σήμερα όλες οι Κυβερνήσεις διατήρησαν το καθεστώς απασχόλησης με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ετήσιας διάρκειας.Κάθε φορά που το πρόγραμμα έληγε και οι εργαζόμενοι πάλευαν για την αναγνώριση και το δικαίωμα στη δουλειά, η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια εντείνονταν.

Επιπλέον συχνά τα χρόνια αυτά έρχονταν αντιμέτωποι με περιόδους απληρωσιάς που είναι απόλυτα συνδεδεμένη με ότι ο χαρακτήρας του προγράμματος είναι μέχρι σήμερα εφήμερος.

Ακόμα οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν το  πρόβλημα των ελλείψεων υλικοτεχνικών υποδομών με βασικό πρόβλημα τον γερασμένο στόλο των οχημάτων, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή μετακίνησή τους. Παρόλα αυτά αντί η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση και χωρίς όρους μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα ανακοίνωσε ότι θα προκηρύξει διαγωνισμό.

Παρά την αυξημένη μοριοδότηση όσων ήδη εργάζονται στο πρόγραμμα, υπάρχουν πιθανότητες κάποιοι εργαζόμενοι να μείνουν εκτός.Ακόμα και τώρα δεν χωρά κανένας εφησυχασμός.

Η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις είναι ο αναγκαίος δρόμος για να στηριχθεί και να συνεχιστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι το αυτονόητο δικαίωμα.

Θα είναι μεγάλη απώλεια αν μείνει κάποιος έξω και δεν θα το αφήσουμε να περάσει

Ο αγώνας μας δεν σταματά εδώ.

Κανένας εργαζόμενος εκτός προγράμματος.

Μονιμοποίηση όλου του υπάρχοντος προσωπικού και ενίσχυση του προγράμματος. με επιπλέον μόνιμους εργαζομένους. Καλή επιτυχία συνάδελφοι!”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος