FOLLOW US: facebook twitter

Τρελό ξεφάντωμα στο 46ο Καρναβάλι Λεχαινών και την 8η Ποδαράτη Ανδραβίδας

Ημερομηνία: 28-02-2023 | Συντάκτης:

Τετραήμερο αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης

Γράφει η Κική Κολοβέρου

Η καρδιά των αποκριών, χτύπησε για ένα τετραήμερο στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης όπου μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, επέστρεψαν δυναμικά το 46ο Καρναβάλι Λεχαινών, η Νυχτερινή Ποδαράτη Ανδραβίδας και μια σειρά άλλων καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλο το Δήμο που με πολύ αγάπη και μεράκι προετοίμασαν ο Δήμος και ο Όμιλος Εθιμοτυπικών εκδηλώσεων Λεχαινών. 

Η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση της Κυριακής στα Λεχαινά έκλεψε τις εντυπώσεις με εκατοντάδες κόσμου να παρακολουθεί τα ευφάνταστα άρματα, τα υπέροχα γκρουπ μικρών και μεγάλων, την Βασίλισσα αλλά και τις …

… Βραζιλιάνες χορεύτριες που προκάλεσαν τον θαυμασμό όλων!.

Μια παρέλαση με πολύ κέφι και χορό την οποία παρουσίασαν η Ειρήνη Κολλιδά και Σάρα Εσκενάζυ.

Είχε προηγηθεί η νυχτερινή παρέλαση και η έξοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Λεχαινών παρουσία καρναβαλιστών μικρών και μεγάλων.

Αναβίωσε ο Γεννιτσαρίστικος χορός

Για πρώτη φορά στην μετά Covid19 εποχή, το απόγευμα του Σαββάτου στα Λεχαινά, πλήθος κόσμου παρακολούθησε το Αντάμωμα των Γενίτσαρων, ένα δρώμενο εξαιρετικού λαογραφικού ενδιαφέροντος για όλη την Ελλάδα, με την συμμετοχή τεσσάρων γκοτσαριών, μικρών και μεγάλων χορευτών που κατέπληξαν με τις δεινές τους χορευτικές ικανότητες.

Συμμετείχαν η γκοτσαριά της Μυρσίνης των ενηλίκων και η γκοτσαριά Μυρσίνης των παιδιών, η γκοτσαριά των Λεχαινών των ενηλίκων και η γκοτσαριά Λεχαινών των παιδιών, ενώ φέτος δεν είχαμε την παρουσία της γκοτσαριάς του Στρουσίου που καταχειροκροτήθηκαν.

Ρυθμός, κέφι και χρώμα στην 8η Νυχτερινή Ποδαράτη Ανδραβίδας

Μια απίστευτα υπέροχη βραδιά, με πολύ κέφι και χορό, πέρασαν όλοι όσοι βρέθηκαν στην 8η Νυχτερινή Ποδαράτη Ανδραβίδας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης.

Εκατοντάδες κόσμου, μικροί και μεγάλοι, παρακολούθησαν τη νυχτερινή παρέλαση, τη μοναδική στην Ηλεία, χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους ενώ ο μοναδικός Γιώργος Τσαλίκης ο γνωστός και αγαπημένος τραγουδιστής ξεσήκωσε τον κόσμο καθ’όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Μετά την παρέλαση το γλέντι συνεχίστηκε στην κεντρική πλατεία Ανδραβίδας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος