FOLLOW US: facebook twitter

Παιδικό αποκριάτικο ξεφάντωμα στην πόλη

Ημερομηνία: 28-02-2023 | Συντάκτης:

Κυνήγι χαμένου θησαυρού και διασκεδαστικό πάρτι το Σάββατο στον Πύργο

Με πολλές δράσεις, παιχνίδι, κατασκευές, χορό και κυνήγι χαμένου θησαυρού κύλησε το Σάββατο για εκατοντάδες παιδιά του Πύργου. Στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού είχε οργανώσει ένα τρίωρο απογευματινό διασκεδαστικό αποκριάτικο πάρτι με την μαγική ομάδα «Konstantin» που κράτησε συντροφιά στους μικρούς φίλους.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν από νωρίς ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και η αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠ Μαρία Φίλη που καλωσόρισαν παιδιά  και γονείς και  ευχήθηκαν σε όλους χρόνια πολλά. Μαζί τους και ο πρόεδρος της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Βασίλης Σεϊντής, που φρόντισε για την καλή διεξαγωγή όλων των δράσεων στο χώρο.

Επί τρεις ώρες παιδιά όλων των ηλικιών ψυχαγωγήθηκαν με ιστορίες γέλιου και συγκίνησης με τις μασκότ WinniePooh-Mickey Mouse-Sylvester-Tweety, τη Sara και τον κλόουν Παπατάκη. Και φυσικά στο τέλος φωτογραφήθηκαν μαζί τους. Χόρεψαν αποκριάτικους χορούς και γαϊτανάκι, έκαναν μπαλονοκατασκευές, έπαιξαν πρωτότυπα ομαδικά παιχνίδια και μασκαρεύτηκαν με  face&handpainting.

Ψάχνοντας τον χαμένο θησαυρό

Το πρωί της ίδιας ημέρας, από την κεντρική πλατεία της πόλης μπροστά απο το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, εκατοντάδες παιδιά ξεχύθηκαν σε δρόμους και εμπορικά καταστήματα ψάχνοντας τον χαμένο θησαυρό στο 1ο Κυνήγι που διοργάνωσε ο  Δήμος Πύργου και το Γραφείο Εθελοντισμού σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων-1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου και τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου.

Την εκκίνηση του παιχνιδιού με τίτλο  Θησα..«βρες» έκανε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος.

Μέχρι αργά το μεσημέρι, ακολουθώντας τις οδηγίες, οι 30 ομάδες που έλαβαν μέρος,  προσπάθησαν να “σπάσουν” τους γρίφους για να φτάσουν πιο κοντά στον “θησαυρό”  και να κερδίσουν πλούσια δώρα. Νικήτρια ομάδα ανακηρύχθηκε η “Πράκτωρ 00”!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος