FOLLOW US: facebook twitter

Εντυπωσίασε το Ζαχαρέικο Καρναβάλι

Ημερομηνία: 28-02-2023 | Συντάκτης:

Ξεφάντωσαν μικροί και μεγάλοι όλο το τριήμερο των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Μετά από τρία χρόνια απουσίας το Ζαχαρέικο Καρναβάλι επέστρεψε και πάλι χαρίζοντας χαρά και ενθουσιασμό στους δημότες και στους επισκέπτες της πόλης της Ζαχάρως που κατέκλυσαν την πόλη και ξεφάντωσαν στους ρυθμούς της αποκριάς.

Ο δήμος Ζαχάρως, με τον Εμπορικό Σύλλογο και πολλούς από τους συλλόγους της περιοχής είχαν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα για το τριήμερο σε αποκριάτικους ρυθμούς που κορυφώθηκε  την Κυριακή το απόγευμα με την καρναβαλική παρέλαση, τη συμμετοχή αρμάτων και γκρουπ με ευφάνταστες στολές. Τα άρματα κι οι καρναβαλιστές ξεκίνησαν από το Γυμνάσιο της Ζαχάρως, διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν ξανά στην αφετηρία οπου ακολούθησε το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου με βεγγαλικά, γαϊτανάκι, χορό και πολλές εκπλήξεις.

Το βράδυ της Παρασκευής ο βασιλιάς καρνάβαλος, συνοδεία των καρναβαλιστών που κρατούσαν δάδες, διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους υπό τους ήχους της μουσικής ξεσηκώνοντας συμμετέχοντες και θεατές. Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ με χορό, μουσική, άφθονο κρασί, φαγητό και την εξαιρετική pasta la puttanesca που εκείνη την ώρα ετοίμασε ο κος Θεόδωρος Γιανναράς και η ομάδα των ζυμαρικών ΗΛΙΣ.

Το Σάββατο το απόγευμα οι μικροί διασκέδασαν στο αποκριάτικο παιδικό πάρτι στην κεντρική πλατεία της Ζαχάρως όπου οι σύλλογοι γονέων του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου ετοίμασαν πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους. Παραδοσιακά δρώμενα, όπως το έθιμο της χάσκας με τα αβγά, ο αλευροπόλεμος και οι μπούλες ή μπαρμούτες από τα παιδιά του Γυμνασίου και την καθηγήτριά τους κα Κουτσούκου Μαρία, έδωσαν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να έρθουν σε επαφή με τα αποκριάτικα έθιμα του τόπου μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος