FOLLOW US: facebook twitter

Τρεις καντίνες θα δημοπρατηθούν στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 05-04-2023 | Συντάκτης:

-Δύο στην παραλία Κάτω Σαμικού και μία στην παραλία Ραχών

Τρεις χώρους για καντίνες και ξαπλώστρες θα δημοπρατήσει για το φετινό καλοκαίρι ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, δύο στο Κάτω Σαμικό και μία στην παραλία των Ραχών.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Δάγκαρης, οι δήμοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τόσο τις απευθείας μισθώσεις έκτασης αιγιαλού και παραλίας, όσο και τις μισθώσεις μέσω δημοπρασιών έως τις 30 Ιουνίου, καθώς από την 1η Ιουλίου οι μισθώσεις παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας θα διενεργούνται αποκλειστικά από τις αρμόδιες Κτηματικές Υπηρεσίες.

Οι κοινόχρηστοι χώροι επί του αιγιαλού προκαθορίστηκαν ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2025. Σε αυτούς προβλέπεται η χωροθέτηση επιχείρησης τροχήλατης ή αυτοκινούμενης καντίνας εμβαδού 15 τ.μ. και ανάπτυξη και εκμετάλλευση ομπρελών και ξαπλωστρών.

Η κατάρτιση των όρων της δημοπρασίας, η σύνταξη της διακήρυξης και η διεξαγωγή του διαγωνισμού, θα καθοριστούν από την Οικονομική Επιτροπή, όπου και θα καθοριστούν οι τιμές εκκίνησης.

Επισημαίνεται ότι οι ομπρέλες, οι ξαπλώστρες και τα θαλάσσια μέσα αναψυχής μπορούν να καλύπτουν μέχρι και το 60% του παραχωρούμενου χώρου, με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού κάθετα και παράλληλα προς τη θάλασσα και η ύπαρξη ελεύθερης ζώνης από την ακτογραμμή πλάτους τουλάχιστον πέντε μέτρων. Για αιγιαλό, παραλία, όχθη, παρόχθια ζώνη, υδάτινο στοιχείο της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και πλεύσιμου ποταμού, που έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000, η κάλυψη δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% του παραχωρούμενου χώρου και εφόσον δεν επηρεάζονται οι στόχοι διατήρησης για το προστατευτέο αντικείμενο. Η παραβίαση των ανωτέρω όρων επιφέρει την ανάκληση της παραχώρησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia