FOLLOW US: facebook twitter

Τoυς εξέθεσε

Ημερομηνία: 19-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τα πάνω-κάτω έφερε η ηλειακής καταγωγής πρόεδρος του ανωτάτου δικαιοδοτικού οργάνου του ποδοσφαίρου και Αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη, με επιστολή-«φωτιά» που έστειλε στην ΕΠΟ και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με την οποία δήλωσε ότι η ίδια και οι άλλοι τρεις δικαστές του ανωτάτου δικαιοδοτικού οργάνου του ποδοσφαίρου απέχουν πλέον από τα καθήκοντά τους.

Η κίνησή της ήταν μονόδρομος μετά την κατάργηση των αθλητικών δικαστών, καθώς ο νέος νόμος της κυβέρνησης, που τέθηκε από τις 6 Νοεμβρίου σε ισχύ, δεν προέβλεψε μεταβατική διάταξη που να ορίζει ότι παραμένουν στις θέσεις τους οι ήδη εκλεγμένοι αθλητικοί δικαστές στα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ μέχρι να αντικατασταθούν από τους νέους που θα προκύψουν με το νέο σύστημα.

Επί της ουσίας τους καταργούσε, αφού ούτε να δικάσουν μπορούσαν, αλλά ούτε και να εκδώσουν τις αποφάσεις για υποθέσεις που έχουν ήδη συζητήσει.

Η επιστολή είχε άμεσο αποτέλεσμα, καθώς προ δύο ημερών ψηφίστηκε μεταβατική διάταξη.

Η κίνηση της κας Μπιτζούνη αποκάλυψε το τεράστιο κενό στην αθλητική δικαιοσύνη, καθώς χωρίς μεταβατική διάταξη ο νέος νόμος για τους αθλητικούς δικαστές ουσιαστικά τινάζει στον… αέρα και τα τρία δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 19/11/2020


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος