FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 19/11/2020

Ημερομηνία: 19-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τoυς εξέθεσε

Τα πάνω-κάτω έφερε η ηλειακής καταγωγής πρόεδρος του ανωτάτου δικαιοδοτικού οργάνου του ποδοσφαίρου και Αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη, με επιστολή-«φωτιά» που έστειλε στην ΕΠΟ και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με την οποία δήλωσε ότι η ίδια και οι άλλοι τρεις δικαστές του ανωτάτου δικαιοδοτικού οργάνου του ποδοσφαίρου απέχουν πλέον από τα καθήκοντά τους. Η κίνησή της ήταν μονόδρομος μετά την κατάργηση των αθλητικών δικαστών, καθώς ο νέος νόμος της κυβέρνησης, που τέθηκε από τις 6 Νοεμβρίου σε ισχύ, δεν προέβλεψε μεταβατική διάταξη που να ορίζει ότι παραμένουν στις θέσεις τους οι ήδη εκλεγμένοι αθλητικοί δικαστές στα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ μέχρι να αντικατασταθούν από τους νέους που θα προκύψουν με το νέο σύστημα. Επί της ουσίας τους καταργούσε, αφού ούτε να δικάσουν μπορούσαν, αλλά ούτε και να εκδώσουν τις αποφάσεις για υποθέσεις που έχουν ήδη συζητήσει. Η επιστολή είχε άμεσο αποτέλεσμα, καθώς προ δύο ημερών ψηφίστηκε μεταβατική διάταξη. Η κίνηση της κας Μπιτζούνη αποκάλυψε το τεράστιο κενό στην αθλητική δικαιοσύνη, καθώς χωρίς μεταβατική διάταξη ο νέος νόμος για τους αθλητικούς δικαστές ουσιαστικά τινάζει στον… αέρα και τα τρία δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Πρωινές Αιχμές

*Μετά τον Καρβέλη, είπε κι ο Χριστόπουλος να το ρίξει στις δημόσιες σχέσεις και τις ξεναγήσεις, λες και είναι ξενοδόχος, για να μας πείσει ότι όλα είναι μια χαρά. Στους γιατρούς τα ίδια λέει;

*Μια χαρά ήταν η απάντηση της 6ης ΥΠΕ. Επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας όλα όσα γράφει η Πρωινή εδώ και καιρό για τα νοσοκομεία της Ηλείας και τι (δεν)έχει κάνει η 6η ΥΠΕ από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα.

*Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι βάλαμε μυαλό στην Ηλεία παρά την επταετή περιπέτεια με τα σκουπίδια στους δρόμους. Έβγαλε πρόσκληση η Περιφέρεια για δημιουργία πράσινων σημείων και μόνο ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ανταποκρίθηκε ως τώρα με την υποβολή πρότασης. όταν μπουκώσει ο ΧΥΤΥ να σας δω.

*Κάμποσες προσφυγές μαζεύτηκαν στο Λάτσειο εναντίον αποφάσεων οργάνων του δήμου. Είτε κάποιους τους έχει πιάσει δικομανία είτε ο δήμος υποπίπτει σε νομικές αβλεψίες. Θα περιμένουμε την εκδίκαση για ασφαλές συμπέρασμα.

*Απρόοπτο χθες στη ΔΟΥ Πύργου, καθώς μια βλάβη του Μητροπολιτικού Δικτύου στον δήμο Πύργου άφησε την υπηρεσία χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ. Σήμερα αναμένεται νέα ανακοίνωση για την ακριβή ώρα έναρξης των εργασιών, η οποία θα προσδιοριστεί από το πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Αλληλεγγύη

Σε μια κίνηση αλληλεγγύης προέβη ο αντιδήμαρχος Ήλιδας, Χρ. Νικολόπουλος, καθώς εισηγήθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την παραχώρηση χρήσης λυόμενου σε δημότη της Αμαλιάδα, ο οποίος είναι άστεγος. το συγκεκριμένο λυόμενο είχε παραχωρηθεί στον αποβιώσαντα πατέρα του πριν από 15 χρόνια σε ιδιόκτητο οικόπεδο. Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου, αφού εξέτασε τα οικονομικά και φορολογικά στοιχεία του αιτούντος, εκανε δεκτό το αίτημά του.

Προειδοποίησε

Ο αποκλεισμός πολλών ελαιοπαραγωγών από το πρόγραμμα ενίσχυσης του ΥΠΑΑΤ είναι κάτι για το οποίο είχε προϊδεάσει ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ, Χρήστος Γιαννόπουλος, στο περιθώριο της πρόσφατης κινητοποίησης στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο. Όπως είχε πει, θα είναι αποκλειστικά για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες κι ότι όποιος είχε έστω και μικρό εισόδημα από άλλη δραστηριότητα, θα μείνει εκτός ενίσχυσης.

Αιχμηρή

Την αδυναμία του υπουργείου Παιδείας να υλοποιήσει στοιχειωδώς την εξ αποστάσεως διδασκαλία στηλίτευσε η εκπαιδευτικός και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας, Αλεξία Λιάγκουρα, σημειώνοντας ότι τόσο οι μαθητές με τους γονείς τους, όσο και οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη βρει τρόπους συνεννόησης για να βγάλουν άκρη. «Έχει πάρει φωτιά το ινστα και το μεσεντζερ για να είμαστε σε επαφή, τα οποία και δουλεύουν κανονικά! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ… Αν δεν είχαμε ομαδικές με τα παιδιά στο Instagram και στο messenger και  με τους γονείς με τον ίδιο τρόπο, σιγά μην καταφέρναμε τίποτα», έγραψε σε αναρτήσεις της.

Ανακλήθηκε το πρόστιμο

Ανακλήθηκε με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη, το πρόστιμο που επέβαλαν αστυνομικοί στη Μαρία Κιούση από την περιοχή των Κρεστένων, την ώρα που αυτή μετέβαινε στο Πολυτεχνείο για να αφήσει λουλούδια. Τη μη βεβαίωση του προστίμου αποκάλυψε ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος, χθες το πρωί στο OPEN. Πάλι καλά που υπάρχουν άνθρωποι με σύνεση και επίγνωση του τι είναι δίκαιο και τι άδικο.

Ο ντόρος και η εξήγηση

Τη δική του εξήγηση έδωσε ο Πυργιώτης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ Ρωμανός Οικονομίδης για τον ντόρο που έγινε σχετικά με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Σας το παραθέτω αυτούσιο.

«Εδώ και μήνες οι πολίτες έχουν παραχωρήσει δικαιώματα και ελευθερίες εθελοντικά χωρίς εντάσεις. Μετακινήσεις, ψυχαγωγία ακόμα και εργασία έχουν θυσιαστεί. Χθες δε θίχτηκε κανένα παραπάνω δικαίωμα ή ελευθερία πολίτη. Αυτό που θίχτηκε για πρώτη φορά ήταν “δικαιώματα” κομμάτων. Για αυτό και μόνο το λόγο έγινε όλος αυτός ο ντόρος. Τα δικαιώματα όμως είναι των πολιτών έναντι του κράτους. Δεν υπάρχουν δικαιώματα κομμάτων έναντι του εαυτού τους. Ή τουλάχιστον δε θα έπρεπε να υπάρχουν. Το ΚΚΕ λόγω ιδεολογίας δεν ενοχλήθηκε τόσο καιρό από τον περιορισμό των ατομικών ελευθεριών, αλλά δε σήκωσε μύγα στο σπαθί του για τα δικά του “δικαιώματα”. Γιατί προφανώς δεν αναγνωρίζει ατομικά δικαιώματα έναντι του κράτους, αλλά κομματικά δικαιώματα έναντι των πολιτών. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, θέλει να μεταφέρει το πρόβλημα σε άλλο πλαίσιο με σκοπό την κομματική εκμετάλλευση».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος