FOLLOW US: facebook twitter

Τουρισμός: Xαμηλώνει ο πήχης των προσδοκιών

Ημερομηνία: 19-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Κλειστές ή υποτονικές οι βασικές αγορές για την Ελλάδα ● Αγωνία να μη χαθεί ο Ιούλιος ● Ζεσταίνονται οι Γερμανοί τουρίστες.

Φιλόδοξος μοιάζει πλέον ο στόχος για έσοδα στο 40% του 2019, καθώς οι βασικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό παραμένουν «κλειστές» ή υποτονικές και τα στοιχήματα πλέον είναι δυο: να μη χαθεί ο Ιούλιος στο σύνολό του και τα υγειονομικά δεδομένα να επιτρέψουν επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο. Η πανδημία, οι φόβοι για τις μεταλλάξεις που θα δοκιμάσουν και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και οι αυξημένες πιθανότητες για ένα τέταρτο πανδημικό κύμα, δεν αποτελούν τους μοναδικούς λόγους που χώρες όπως η Βρετανία θέτει περιορισμούς στα ταξίδια.

Η χαοτική πολλές φορές πολιτική του Λονδίνου στοχεύει στο να κρατήσει του Βρετανούς στη Βρετανία ώστε να ενισχύει τον εσωτερικό τουρισμό της. Οι Ρώσοι, από την άλλη πλευρά, παρά τις προσδοκίες, δεν έχουν δώσει σημάδια… ζωής στους ελληνικούς προορισμούς. Η στάση της Ρωσίας έχει γεωπολιτικό υπόβαθρο το οποίο δεν φαίνεται να αλλάζει στο πολύ άμεσο μέλλον. Ανεξάρτητα πάντως από το τι κάνουν η Βρετανία, η Γερμανία κ.λπ., ζητούμενο είναι τι κάνει το ελληνικό «επιτελικό» κράτος για τον τουρισμό.

Οπως επισημαίνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, βραχυπρόθεσμα, η κρίσιμη αβεβαιότητα είναι η εξέλιξη της υγειονομικής κατάστασης που αναμένεται να επηρεάσει την οικονομική δραστηριότητα των επόμενων τριμήνων. Τα στοιχειά δείχνουν ότι παρά την αποτελεσματικότητα της πορείας των εμβολιασμών, η αποτελεσματικότητα των περιοριστικών μέτρων και της νοσοκομειακής περίθαλψης παραμένει σχετικά χαμηλή.

«Η ελκυστικότητα της Ελλάδας ως προορισμού και οι περιορισμοί που θέτουν τα κράτη προέλευσης στους πολίτες τους που ταξιδεύουν στη χώρα μας, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την υγειονομική της εικόνα. Είναι επομένως σημαντικό να βελτιωθεί αυτή η εικόνα και να προσεγγίσει γρήγορα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο πριν την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου», αναφέρεται στην Έκθεση.

Το… καλά νέα, προήλθαν  από τη Γερμανία  Όπως μετέδωσε το Reuters οι Γερμανοί μπήκαν και πάλι στη διαδικασία να «κλείσουν» διακοπές και μάλιστα με ρυθμούς υψηλότερους από το 2019, πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

O πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της TUI Germany, έκανε λόγο για αύξηση σε καθημερινή βάση της όρεξης για καλοκαιρινές διακοπές και από τον Μάιο οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει ακόμα και τις αντίστοιχες εβδομάδες του 2019  –οι πλέον δημοφιλείς προορισμοί για τους Γερμανούς είναι η Κρήτη και η Χαλκιδική- .

Πηγή: mononews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος