FOLLOW US: facebook twitter

Σαράβαλα πολλά από τα αυτοκίνητα του «Βοήθεια στο Σπίτι» – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Ημερομηνία: 19-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Κραυγή αγωνίας «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ» από το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων “Βοήθεια στο Σπίτι”, για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με το βασικό εργαλείο της δουλειάς τους, τα αυτοκίνητα.

Οι εργαζόμενοι περιγράφουν «αυτοκίνητα 20 και πλέον χρόνων με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα που συνεχώς μπαινοβγαίνουν στα συνεργεία έχουν καταστεί επικίνδυνα και ακατάλληλα», καταγγέλλοντας «αδιαφορία» από Κυβέρνηση και Δήμους.

Στην αγωνιώδη ανακοίνωσή τους τονίζουν:

«ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Σοβαρότατο πρόβλημα λειτουργίας της υπηρεσίας έχουν πλέον οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι καθώς τα αυτοκίνητα των Δομών που είναι βασικό εργαλείο της δουλειάς τους, βρίσκονται σχεδόν καθημερινά παρκαρισμένα στα συνεργεία για επισκευές λόγο παλαιότητας μετά από 20 ετή συνεχή χρήση. Είναι απαράδεκτη τόσο από πλευράς Κυβέρνησης όσο και Δήμων η συνεχής αδιαφορία που επιδεικνύουν για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα της υπηρεσίας.

Αυτοκίνητα 20 και πλέον χρόνων με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα που συνεχώς μπαινοβγαίνουν στα Συνεργεία έχουν καταστεί επικίνδυνα και ακατάλληλα για χρήση αφού βάζουν σε καθημερινό ΚΙΝΔΥΝΟ την ασφάλεια των εργαζομένων, ενώ καθιστά προβληματική την καθημερινή παροχή των υπηρεσιών μας.

Τα Σωματεία έχουν εδώ και χρόνια επισημάνει το πρόβλημα στις εκάστοτε Κυβερνήσεις και στη ΚΕΔΕ χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί καμία λύση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του προβλήματος είχαμε πρόσφατα όπου οι Δομές προκειμένου να ανταποκριθούν στη περίοδο της πανδημίας, ενισχύθηκαν προσωρινά και για λίγους μόνο μήνες με αυτοκίνητα προσφοράς εταιριών, τα οποία και πάρθηκαν πάλι πίσω.

Καλούμε την Κυβέρνηση και την ΚΕΔΕ να μεριμνήσουν άμεσα για την επίλυση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος καθώς οι εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι πλέον δεν μπορούμε υπό αυτές τις συνθήκες να λειτουργήσουμε άλλο.

Πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα. »


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος