FOLLOW US: facebook twitter

«ΤΩΡΑ φανάρια στη διασταύρωση-καρμανιόλα της Ροβιάτας»

Ημερομηνία: 22-04-2024 | Συντάκτης:

-Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι της Ροβιάτας και των Σαβαλίων

-Ειρηνική διαμαρτυρία το πρωί της Κυριακής και συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού

Γράφει η Μαρία Καραμπάτση


Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι της Ροβιάτας αλλά και των Σαβαλίων του Δήμου Ήλιδας και προχώρησαν σε διαμαρτυρία το πρωί της Κυριακής, διεκδικώντας την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στην διασταύρωση της Ροβιάτας.

Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου

«Τώρα φωτεινούς σηματοδότες στον κόμβο της Ροβιάτας» ήταν το σύνθημα και μάλιστα προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου στο συγκεκριμένο σημείο, για να στηρίξουν το αίτημά τους, ζητώντας παράλληλα και την απομάκρυνση καλαμιών και χόρτων πέριξ της διασταύρωσης ώστε να υπάρχει ορατότητα για τους οδηγούς.

Τα δύο χωριά ζητούν την τοποθέτηση φαναριών στη συγκεκριμένη διασταύρωση

Η πρωτοβουλία της κινητοποίησης ανήκει στο Τοπικό Συμβούλιο της Ροβιάτας, με την στήριξη του Τοπικού Συμβουλίου Σαβαλίων, ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκδηλώνοντας την στήριξή τους για τα δύο αιτήματα που έχουν τεθεί, ο Σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος γυναικών Σαβαλίων, η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Σαβαλίων, ο Αγροτικός Σύλλογος Αμαλιάδας, ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Κολόσακας και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ήλιδας Βησσαρίων Πολύδωρος, καθώς και η Επιτροπή Ειρήνης Νομού Ηλείας.

«Για να μην θρηνήσουμε θύματα»

«Το σημείο είναι καρμανιόλα» δήλωσε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ροβιάτας, Στάθης Κόλλιας

«Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα και στο παρελθόν έχουμε θρηνήσει και θύματα, σε τέσσερα θανατηφόρα τροχαία. Το σημείο είναι ιδιαίτερα δύσκολο και επικίνδυνο, είναι διαχρονικό το θέμα και πρέπει επιτέλους να ληφθούν μέτρα. Αφενός πρέπει να καθαριστεί το σημείο, γιατί από τα καλάμια δεν υπάρχει ορατότητα για τους οδηγούς και πρέπει επιτέλους να τοποθετηθούν φανάρια. Είναι ένα σημείο καρμανιόλα και ζητάμε από τους αρμοδίους να προχωρήσουν σε αυτές τις δύο συγκεκριμένες παρεμβάσεις» ανέφερε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ροβιάτας, Στάθης Κόλλιας, σημειώνοντας ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αποσταλούν και σχετικά έγγραφα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες κινήσεις.

Η συγκέντρωση ήταν ειρηνική

Οι παρευρισκόμενοι υποστήριξαν ότι όσο πλησιάζει το καλοκαίρι η κατάσταση θα γίνει πιο δύσκολη, καθώς αυξάνεται η κίνηση και με βαρέα οχήματα και με γεωργικούς ελκυστήρες, ενώ από το σημείο γίνεται η μετακίνηση προς και από την παραλία της Ροβιάτας και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Τα φανάρια είναι η μόνη λύση» ανέφερε ο πρόεδρος των Σαβαλίων, Τάσος Παπαδημητρόπουλος

«Είναι ένα θέμα που αφορά και τα δύο χωριά, έχουν σημειωθεί άπειρα τροχαία στο σημείο κατά το παρελθόν, είναι «τυφλή» διασταύρωση και από τις δύο πλευρές και απαιτούμε να τοποθετηθούν φανάρια για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών αλλά και των πεζών, αφού ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες μετακινούνται και πολλοί πεζοί για την παραλία» δήλωσε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Σαβαλίων Τάσος Παπαδημητρόπουλος και συμπλήρωσε: «Στο παρελθόν είχε συσταθεί επιτροπή στα Σαβάλια και είχε επισκεφθεί τον Υπουργό και είχε πει ότι θα ανοίξει η διασταύρωση όταν θα παραδοθεί ο νέος αυτοκινητόδρομος, το θέμα όμως είναι τι κάνουμε μέχρι να κατασκευαστεί ο δρόμος. Τα φανάρια είναι η μόνη λύση».

Να σημειωθεί ότι η διαμαρτυρία ήταν συμβολική και από την πλευρά των Τμημάτων της Αστυνομίας, της Τροχαίας και της Ασφάλειας Ήλιδας, είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος