FOLLOW US: facebook twitter

Toν Μάρτιο ο διεθνής διαγωνισμός για τον Καϊάφα

Ημερομηνία: 14-01-2022 | Συντάκτης:

Ετοιμάζει την προκήρυξη η ΕΤΑΔ, θετικός ο δήμαρχος Κ. Αλεξανδρόπουλος


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία παραχώρησης του Καϊάφα σε ιδιώτη προς αξιοποίηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, αναμένεται να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός ως το τέλος Μαρτίου για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες σχετικά με την ακριβή έκταση που θα παραχωρηθεί ή το μίσθωμα που θα απαιτηθεί, ωστόσο αυτό που επισημάνθηκε στην «Πρωινή» είναι η πρόθεση να προκύψει ενδιαφέρον από ισχυρά οικονομικά μεγέθη για τον Καϊάφα.

Η Πρωινή επικοινώνησε με τον δήμαρχο Ζαχάρως, Κώστα Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί διεθνούς διαγωνισμού, εκφράζοντας τη θετική του άποψη για την αυτήν την εξέλιξη, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος ο δήμος Ζαχάρως είχε πρώτος αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για την εξεύρεση επενδυτή για τον Καϊάφα.

«Έχουμε πληροφορηθεί τις προθέσεις της ΕΤΑΔ να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την προσέλκυση επενδυτών στον Καϊάφα και εκφράζουμε τη θετική μας στάση και άποψη για αυτήν την εξέλιξη. Είμαστε σύμφωνοι και θέλω να σας υπενθυμίζω πως εμείς ως δημοτική αρχή είχαμε προκαλέσει την κινητικότητα γύρω από την αξιοποίηση του Καϊάφα με τις πρωτοβουλίες μας να μπούμε σε τροχιά αξιοποίησης με τη συμμετοχή επενδυτή. Θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον τη διαδικασία και θα στηρίξουμε ενέργειες που διασφαλίζουν την οικονομική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος