FOLLOW US: facebook twitter

Το χρονογράφημα της ημέρας: Η ζωή είναι γένους θηλυκού

Ημερομηνία: 29-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”76839″ img_size=”full”][vc_column_text]Έντεκα η ώρα το πρωί, σε μία κατά τα άλλα τυπική καθημερινή εργάσιμη όπως όλες οι άλλες. Περπατούσαν στην μέση του παράδρομου, γελώντας και πειράζοντας μάλλον η μία την άλλη. Είχαν πιαστεί αγκαζέ και κατευθύνονταν ανάποδα, κλείνοντας την δίοδο στα διερχόμενα αμάξια. Για καλή μου τύχη, ήμουν ο μοναδικός που εμπόδιζαν εκείνη την στιγμή. Απτόητες, αγέρωχες, όμορφες, πέρα για πέρα γοητευτικές (η ομορφιά δεν ταυτίζεται πάντα με την γοητεία), μάγισσες που γεννήθηκαν για να αποδεικνύουν κάθε στιγμή ότι η ύπαρξη είναι οπωσδήποτε κάτι παραπάνω απ’ αυτό που καταμαρτυρούν οι αισθήσεις μας.

Ένιωθα ξαφνικά ότι παίζω σε ταινία. Μόνο που αυτές ήταν οι λαμπερές πρωταγωνίστριες και εγώ ο αμήχανος κομπάρσος. Οφείλω να ομολογήσω ότι έπαιξα τον ρόλο μου υποδειγματικά. Τις κοιτούσα αποχαυνωμένος καθώς επιβράδυνα και τελικά σταματώντας τελείως το αμάξι αφού αντί να παραμερίσουν συνεχίζοντας την πορεία τους στο πεζοδρόμιο, αυτές στήθηκαν για τα καλά για να βγάλουν σέλφι! Μα την αμαρτία μου, ήταν η πιο όμορφη σέλφι που έχω δει, αν και η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν με συγκινούσε το σπορ.

Μόνο τότε πια έδειξαν να αντιλαμβάνονται πλήρως την παρουσία μου καθώς είχα σταθεί και εγώ το ίδιο περήφανα στη μέση του δρόμου προκειμένου να απολαύσω αυτό το μοναδικό θέαμα. Ανταλλάξαμε χαμόγελα και λίγες κουβέντες στα πεταχτά. Δεν σας κρύβω ότι προς στιγμή μπήκα στο πειρασμό να τους «πετάξω» το κινητό μου, αλλά ευτυχώς επικράτησαν πιο ψύχραιμες δεύτερες σκέψεις. Εξάλλου, αμέσως μετά απ’ αυτήν την ευχάριστη παρένθεση, το μυαλό επέστρεψε γρήγορα στα ίδια άγχη, στις ίδιες υποχρεώσεις και στα ίδια βάσανα που δεν σε εγκαταλείπουν όσο κι αν πρόσκαιρα λησμονείς την ύπαρξή τους.

Τις θυμήθηκα όμως λίγες ώρες  αργότερα γράφοντας το χρονογράφημα της ημέρας και αναλογιζόμενος το μεγαλείο της γυναικείας φύσης, παρότι η γυναίκα δεν είναι μόνο η σαγηνευτική εμφάνιση. Μια γυναίκα έχει περάσει το δώρο της ζωής σε όλους μας και αυτή συνεχίζει πάντοτε να κρατά την φλόγα ζωντανή, με τον έρωτα που εκπέμπει. Με το πάθος που αγκαλιάζει τον άντρα της. Με την αγάπη που μεγαλώνει το παιδί της. Εκεί πάνω στηρίζονται όλα. Γιατί η ίδια η ζωή είναι γένους θηλυκού.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot