FOLLOW US: facebook twitter

Το ΣΔΕ τους έδωσε πραγματικά μια δεύτερη ευκαιρία ζωής!

Ημερομηνία: 04-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

sxoleio-2eukairias-apofoitisi2016

(Ο Διονύσης παίρνει το Απολυτήριό του από τον κο Κουτσαντώνη, παρουσία του Διευθυντή του Σ.Δ.Ε. Πύργου)

Εκδήλωση Αποφοίτησης Εκπαιδευομένων Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου

«Καλησπέρα σας! Θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στην εκδήλωση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου. Η μέρα, ανήκει στους εκπαιδευόμενους, που μπόρεσαν να φτάσουν το στόχο τους. Θα ξεκινήσουμε με έναν χαιρετισμό από το διευθυντή του σχολείου μας, κο Δημήτριο Αγγελόπουλο». Με τα λόγια αυτά, της φιλολόγου και εκπαιδεύτριας Αισθητικής και Πολιτιστικής Αγωγής κας Μυλωνά Ελευθερίας, ξεκίνησε την Πέμπτη 30/6 στις 7.00 το απόγευμα, η ημέρα ευαισθητοποίησης του κοινού και απονομής τίτλων του ΣΔΕ Πύργου.

Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό, την εκδήλωση χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ηλείας, πατήρ Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κος Γεωργόπουλος Τάκης, η εκπρόσωπος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, κα Παναγιωτοπούλου Αλεξάνδρα και ο εκπρόσωπος των δασκάλων Πύργου, κος Αλέξιος Σοφιανόπουλος. Όλοι μίλησαν για την αξία της γνώσης, της μάθησης, της παιδείας και της δια βίου εκπαίδευσης, αλλά και για την αξία των ίδιων των εκπαιδευόμενων, πολλοί από τους οποίους κάτω από αντίξοες συνθήκες (εργασίας, οικονομικές, οικογενειακές κλπ.) εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους έδωσε η πολιτεία, για να συνεχίσουν την εκπαίδευση, που καθένας για τους δικούς του λόγους, είχε αφήσει.

sxoleio-2eukairias-apofoitisi2016b

(Ο φιλόλογος Παναγιώτης Κουτσαντώνης ενώ παρουσιάζει τον αφρικάνικο «μύθο του αετού»)

Στη συνέχεια, ο διευθυντής του ΣΔΕ Πύργου, ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση του σχολείου, εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετώπισε το σχολείο αυτή τη χρονιά, ενώ τόνισε τις ελλείψεις τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή, όσο και σε εκπαιδευτικούς, αφού το σχολείου στελεχώθηκε το Μάρτιο. Παρουσίασε όμως και το έργο που πραγματοποιήθηκε, έστω και στο μικρό χρονικό διάστημα που είχε στη διάθεσή του κάθε εκπαιδευτής.

Ακολούθησε, ομιλία από την κα Λαμπρινή Παντή, δικηγόρο και εκπαιδεύτρια του Κοινωνικού Γραμματισμού του ΣΔΕ Πύργου, σχετικά με την “Αναγκαιότητα της Δια Βίου εκπαίδευσης και για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας”. Κεντρικός σκοπός της ομιλίας ήταν να αναδειχθεί η σημασία της εκπαίδευσης και της μάθησης, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου, δεδομένων των συνεχών αλλαγών και των προκλήσεων της σύγχρονης εποχής και να υπογραμμιστεί η ζωτική τους σημασία σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Παράλληλα η ομιλία στόχευε στο να γνωρίσει και να αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία το θεσμό των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, τα οποία αποτελούν δωρεάν δημόσια σχολεία για ενηλίκους, που με 2 χρόνια φοίτηση παρέχουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου.

Στη συνέχεια, προβλήθηκε μια βίντεο-παρουσίαση από τις στιγμές που πέρασαν οι εκπαιδευόμενοί στο σχολείο και είχαν όλοι την ευκαιρία, να πάρουν μία γεύση από τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του σχολείου, που πέρα από τα μαθήματα, τους προσέφεραν εμπειρίες, χρήσιμες για τη συνέχεια.

Ακολούθως παρουσιάστηκαν συνοπτικά τα σχέδια δράσης (projects), που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς., ενώ ο κος Βασίλης Παλαιολόγου, ο οποίος είπε λίγα λόγια για το project “Κοινωνικοί και Πολιτιστικοί Φορείς της πόλης μας”, που υλοποίησε και αφορούσε τη γνωριμία με τους κοινωνικούς φορείς της πόλης μας. Τέλος παρουσιάστηκε και η “Μακέτα Πόλης” (project) από τον Βασίλη Ηλιόπουλο ο οποίος μέσα και από φωτογραφίες, εξήγησε πώς από δύο φελιζόλ και με μηδαμινά έξοδα και απλά υλικά, μπόρεσαν οι εκπαιδευόμενοι, να οραματιστούν, να σχεδιάσουν, να χρησιμοποιήσουν χάρακα και κλίμακα και να καταφέρουν να φτιάξουν μια μακέτα, όπου ο καθένας είχε βάλει το λιθαράκι του. Σημαντικά τα οφέλη και σε αυτό το project, αφού συνδύασαν γνώσεις και φαντασία.

Τις δικές τους εμπειρίες κατέθεσαν παλαιοί απόφοιτοι του ΣΔΕ Πύργου που τόνισαν πόσο ωφελήθηκαν από τη φοίτησή τους στο ΣΔΕ και εν συνεχεία απονεμήθηκαν οι αξιολογήσεις στους εκπαιδευόμενους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος