FOLLOW US: facebook twitter

Το καρπούζι απέκτησε τη γιορτή του

Ημερομηνία: 04-07-2016 | Συντάκτης:

giorti-karpouziou-varda

Μοναδικές γεύσεις το Σάββατο στη Βάρδα

Ένα από τα καλύτερα προϊόντα που παράγει η Ηλεία είναι το καρπούζι, μαζί με τη φράουλα και την πατάτα, με μεγάλη αποδοχή και σημαντικές εξαγωγές. Τα άλλα δύο είδη έχουν αποκτήσει τη δική τους γιορτή ως τρόπο προβολής στην περιοχή της Ηλείας. Από προχθές απέκτησε και το καρπούζι τη δική του και οι πρώτες εντυπώσεις είναι άκρως ικανοποιητικές. Στην πλατεία Ελευθερίας στη Βάρδα στο πλαίσιο των 41ων Βουπράσιων πραγματοποιήθηκε η πρώτη γιορτή καρπουζιού. Συμμετείχαν σεφ από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας που δημιούργησαν πάνω στα καρπούζια γλυπτά, ενώ αξιοποίησαν και το περιεχόμενο από την καρδιά του καρπουζιού. Το κοινό απόλαυσε γρανίτα και παγωτό από καρπούζι, ξανά και ξανά αφού οι γεύσεις ήταν μοναδικές. Η βραδιά συνεχίστηκε με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής και πολλών επισκεπτών. Ομιλία για το καρπούζι και τα δεδομένα του στην περιοχή πραγματοποίησε ο γεωπόνος με επικεφαλής παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας του ΔΣ Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Τάκης Λαϊνάς.

giorti-karpouziou-varda2

«Να προβάλουμε τα προϊόντα μας»

Μιλώντας για τη νέα αυτή γιορτή ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ τόνισε ότι «…σίγουρα η περιοχή μας είναι ευλογημένη που έχει τόσα προϊόντα, από τα καλύτερα της Ελλάδας και όχι μόνο. Έχουμε γιορτή της φράουλας και της πατάτας και φέτος ξεκινάμε πρώτη φορά μέσα στα Βουπράσια και τη γιορτή του καρπουζιού. Προσπαθούμε να αναδείξουμε τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής, να τα διαφημίσουμε και να δείξουμε την ωφέλεια στον κόσμο από την κατανάλωση του καρπουζιού».

giorti-karpouziou-varda3

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βουπρασίας Τάσος Μυλωνόπουλος μίλησε για τη διοργάνωση. «Οι σεφ δημιούργησαν γλυπτά με τα καρπούζια και ετοίμασαν γρανίτα και παγωτό καρπούζι για το κοινό. Η συμμετοχή είναι σημαντική σε αυτή την γιορτή που θέλουμε να καθιερώσουμε στη Βάρδα. Τα μηνύματα που έχουμε είναι ενθαρρυντικά. Στόχος μας είναι να προβάλουμε τα προϊόντα της περιοχής μας όπως σε λίγες ημέρες με τη γιορτή πατάτας, αλλά και να τονώσουμε το ηθικό του κόσμου που είναι πεσμένο με τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν».

giorti-karpouziou-varda4

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Λάμπης Αριστειδόπουλος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, ο πρόεδρος του ΔΣ Ανδραβίδας – Κυλλήνης Νίκος Σοφιανόπουλος, οι αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος και Λάμπης Δημόπουλος, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Άννα Γεωργοπούλου – Κοντόγιωργα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Καραγιάννη – Λευκαδίτη και Ανδρέας Χαμουζάς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος