FOLLOW US: facebook twitter

Επίσημη παρουσίαση για το Sea Track στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 04-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

seatrack-topo8etisi2Χαμόγελα ικανοποίησης από τα ΑμεΑ – Επιτέλους έχουν πρόσβαση στη θάλασσα

Επίσημα εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην παραλία Πλάκες – Ρενάτα του Κατακόλου, το πρώτο sea track που εγκαταστάθηκε στην Ηλεία για να προσφέρει απρόσκοπτη πρόσβαση στη θάλασσα στα άτομα με αναπηρία που ζουν στην Ηλεία αλλά και σε πολλούς επισκέπτες της περιοχής που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα. Το σημαντικό αυτό έργο που είναι προσφορά της εταιρίας ΤΟΒΕΑ για ένα χρόνο, έως ότου οι τοπικές αρχές προχωρήσουν στην αγορά και εγκατάσταση ενός συστήματος, αλλάζει τη ζωή των ατόμων με αναπηρία και δίνει προστιθέμενη αξία και στον τουρισμό καθώς εκατοντάδες άτομα με αναπηρία επισκέπτονται το Κατάκολο με τα κρουαζιερόπλοια. Όλοι οι φορείς δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για το θέμα και ζήτησαν να προχωρήσουν όλες οι ενέργειες για την αγορά του συστήματος. Ο οργανωτικός γραμματέας του Συλλόγου Γιώργος Παπανικολόπουλος έκανε την παρουσίαση της λειτουργίας του sea track που είναι εξαιρετικά απλός και με τη χρήση ειδικού τηλεκοντρόλ επιτρέπει σε όλα τα άτομα με αναπηρία να έχουν εύκολη πρόσβαση στην θάλασσα για να απολαύσουν το μπάνιο τους.

O πρόεδρος Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας Παντελής Παπαναγιώτου, χαρακτήρισε την κατάκτηση του sea track για τα ΑμεΑ, ως το αποτέλεσμα της επιμονής των μελών του συλλόγου, της τοπικής κοινωνίας, της παραχώρησης από την εταιρία ΤΟΒΕΑ και της αρωγής που ακολούθησε από τους τοπικούς φορείς, την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, το Λιμενικό Ταμείο Πύργου, το δήμο Πύργου, το Λιμεναρχείο Κατακόλου, την Δ.Α. Ηλείας κ.α. Δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την επίτευξη του στόχου, που θα συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ. Δεν παρέλειψε να σχολιάσει πως το κλίμα αλλάζει σχετικά με την ευαισθησία της κοινωνίας στα θέματα των ατόμων με αναπηρία. Στο χώρο θα γίνουν βελτιώσεις και προσθήκες με τουαλέτες, χώρους στάθμευσης και θα υπάρχει και τρόπος μεταφοράς με το ειδικά διαμορφωμένο βαν – ταξί.

Ο βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μπαξεβανάκης, σχολίασε πως η ημέρα αυτή τονίζει τον πολιτισμό μας και είναι το ελάχιστο που έγινε απέναντι στους συμπολίτες με αναπηρία, ενώ τονίζεται το ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι με ίδια δικαιώματα. «Ελπίζω πως το βήμα αυτό που έγινε, το ελάχιστο, του χρόνου και θα υπάρξει μόνιμη λύση, αλλά και εγκατάσταση άλλων sea track σε περισσότερες παραλίες στην Ηλεία»

Σημαντική ημέρα με ιδιαίτερη σημασία χαρακτήρισε τη χθεσινή ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, καθώς και πρωτοπόρους τα μέλη του συλλόγου που διεκδίκησαν αυτό που ήθελαν. «Το ζητούμενο είναι του χρόνου να έχουμε εγκαταστήσει εδώ και αλλού το σύστημα που θα ανήκει στους φορείς της Ηλείας. Η Περιφέρεια έχει ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια. Συναντάμε αρκετές γραφειοκρατικές δυσκολίες αλλά τις ξεπεράσαμε και είμαστε σε καλό σημείο».

Ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Λάμπης Αριστειδόπουλος, σχολίασε ότι «δικαίωμα στη θάλασσα έχουν όλοι. Πράξαμε αυτό που έπρεπε. Να ευχαριστήσουμε κάποιους ανθρώπους που συνέβαλαν να ξεπεράσουμε την γραφειοκρατία. Ανάμεσά τους ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Στεφανόπουλος, ο Λιμενάρχης Κατακόλου κ. Κουκουνάρης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Βαρουξής και η υπάλληλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας της ΠΔΕ Γιάννα Βλάσση, που ασχολήθηκε επισταμένως με το θέμα, το μέλη του συλλόγου που μας έδωσαν να καταλάβουμε πόσο αναγκαίο είναι το αυτονόητο για αυτούς.

seatrack-topo8etisiΟ πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου Λεωνίδας Βαρουξής, από την πλευρά του ανέφερε πως οι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια των ατόμων με αναπηρία και φανερώνεται πως όταν υπάρχει στόχος και ενότητα, επιτυγχάνονται σημαντικά πράγματα.

Για εμάς αποτελεί κίνητρο να συνεχίσουμε το έργο μας που είναι η προσφορά υπηρεσιών προς όλους που επισκέπτεται και ζει στο Κατάκολο. Χρειάζονται και άλλα να γίνουν εδώ και αυτό θα το προσπαθήσουμε με την Περιφέρεια σχετικά με την μόνιμη εγκατάσταση του sea track. Το πρώτο αυτό εγχείρημα στην Ηλεία πρέπει να γίνει και σε άλλες παραλίες του νομού. Εδώ πρέπει να γίνουν και άλλα συμπληρωματικά έργα για τα άτομα με αναπηρία, ώστε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για να απολαύσουν τη θάλασσα».

Την εγκατάσταση του Sea Track σχολίασαν ο Γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Τάκης Γεωργόπουλος, ο Συντονιστής Ηλείας των ΑΝΕΛ Τάκης Τσιλιμίγκρας, η αντιδήμαρχος Πύργου Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, ο επικεφαλής της παράταξης Όραμα Δημιουργίας του δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, που σχολίασαν τον αγώνα των ατόμων με αναπηρία για το σκοπό αυτό, αλλά και όσα πρέπει να ακολουθήσουν για να βελτιώσουν τις συνθήκες πρόσβασης και σε άλλες παραλίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος