FOLLOW US: facebook twitter

Τον Οκτώβριο τα πρώτα αντιπλημμυρικά

Ημερομηνία: 15-09-2021 | Συντάκτης:
-Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση με 3 εκατ.€ από τον αρμόδιο υφυπουργό

Τον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, καθώς ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Τσακίρης ενέκρινε την ένταξή τους στο  Πρόγραμμα  Δημοσίων  Επενδύσεων  του  2021 (ΣΑΕ  875) και τη χρηματοδότησή τους με το ποσό των τριών εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Αμυράς, υπέγραψε την απόφαση που προβλέπει άμεσες παρεμβάσεις από τις δασικές υπηρεσίες στις πυρόπληκτες περιοχές με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, λύνοντας τα χέρια του δασαρχείου.

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, στόχος είναι η άμεση έναρξη κατασκευής αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών Ορεινών Υδρονομικών Έργων για τη συγκράτηση του εδάφους, την εξασφάλιση της φυσικής αναγέννησης και την αποφυγή διαβρωτικών φαινομένων στις δασικές εν γένει εκτάσεις.

«Οι εν λόγω εργασίες είναι αναγκαίο και απαραίτητο να εκτελεστούν πριν την έναρξη των έντονων χειμερινών βροχοπτώσεων, ανατιθέμενες σε πολυμελείς δασικούς συνεταιρισμούς επαγγελματιών υλοτόμων (ΔΑΣΕ), οι οποίοι παρέχουν τα εχέγγυα για την έγκαιρη και έντεχνη εκτέλεση των εργασιών», αναφέρει ο κ. Αμυράς.

Ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι επιδίωξή του είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι αντιπλημμυρικές μελέτες ως το τέλος του μήνα, ώστε μέσα στον Οκτώβριο να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις στις πυρόπληκτες περιοχές. Προτεραιότητα θα δοθεί στα αντιπλημμυρικά έργα και στην προστασία των καταρρακτών της Νεμούτας, ενώ η αναδάσωση θα γίνει σε μεταγενέστερη φάση.

«Μετά την έγκριση του τεχνικού δελτίου και την υπογραφή της χρηματοδότησης των τριών υποέργων που περιλαμβάνονται σε αυτό, φιλοδοξούμε εντός του Οκτωβρίου να δημοπρατήσουμε τα έργα και να τα υλοποιήσουμε άμεσα για να θωρακίσουμε τις πυρόπληκτες περιοχές. Με την ολοκλήρωση της σύνταξης της μελέτης στο τέλος του Σεπτεμβρίου και την έναρξη των εργασιών πιστεύοουμε ότι θα βοηθήσουμε στην αντιπλημμυρική θωράκιση των πυρόπληκτων περιοχών και την αντιδιαβρωτική δράση των βρόχινων νερών», τόνισε ο κ. Λάττας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος