FOLLOW US: facebook twitter

Διαμαρτυρία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αχαΐας για 100% αποζημιώσεις από τις Συντονιστικές επιτροπές αγροτών Ηλείας και Αχαίας

Ημερομηνία: 15-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα
-Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη στον Πύργο

«Άμεση και καθολική αποζημίωση των πυρόπληκτων. Αγώνας για να μείνουμε στον τόπο μας» έγραφε το πανό που ξεδίπλωσαν οι πυρόπληκτοι αγρότες της Αχαΐας και της Ηλείας στην διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν την Δευτέρα το πρωί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου στην Πάτρα. Οι Συντονιστικές επιτροπές πυρόπληκτων που έχουν συγκροτήσει,, έχουν βασικό αίτημα «100% αποζημιώσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

 «Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω» επισήμαναν, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό αντιμετώπισαν από το γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που δήλωνε προκλητικά «αναρμόδιος», αλλά και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, τονίζοντας ότι πρόκειται μόνο για την αρχή των κινητοποιήσεών τους, που θα έχουν συνέχεια, όλο το επόμενο διάστημα.

Τόσο στην Αποκεντρωμένη, όσο και στην Περιφέρεια, κατατέθηκε το ψήφισμα της Επιτροπής των πυρόπληκτων της Ηλείας, που όπως κατήγγειλαν  οι εκπρόσωποι της συντονιστικής του νομού  μας σχεδόν ένα μήνα τώρα, δεν έχουν δοθεί καν ζωοτροφές από τις αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες, με αποτέλεσμα τα κοπάδια των πυρόπληκτων κτηνοτρόφων να κινδυνεύουν με αφανισμό. Ζήτησαν επίσης άμεση παρέμβαση για τη στήριξη της τιμής της σταφίδας που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να αφήνει ένα εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς.

Νέα κινητοποίηση στην Ηλεία την Πέμπτη

Αύριο Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί νέα κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής των πυρόπληκτων στην Ηλεία, με συγκέντρωση στις 11πμ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας του νομού, ενώ συνέχεια θα υπάρξει και με δράσεις στην Αχαΐα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος