FOLLOW US: facebook twitter

«Καμπανάκι» για το φράγμα του Αλφειού

Ημερομηνία: 15-09-2021 | Συντάκτης:
Άμεσο καθαρισμό της λεκάνης ζητά ο αντ/ρχοςΑγροτ. Ανάπτυξης του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Π. Γριβάκης

Με τον φόβο του Αλφειού ζουν κάθε φορά που πυκνώνουν τα σύννεφα οι κάτοικοι και οι καλλιεργητές στον Κάμπο των Μακρισίων, πόσο μάλλον φέτος που οι πυρκαγιές στην ορεινή Ηλεία και την Αρκαδία μπορεί να επιβαρύνουν την κατάσταση.

Ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Παναγιώτης Γριβάκης, υπογράμμισε με δήλωσή του στην «Πρωινή» την ανάγκη να εκτελεστούν άμεσα εργασίες που θα αποτρέψουν την υπερχείλιση του φράγματος στον Αλφειό, καθώς και να λειτουργήσει άρτια το αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού στα Μακρίσια.

«Θεωρώ ότι πρέπει άμεσα να καθαριστεί η λεκάνη του φράγματος, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε πρόβλημα τους επόμενους μήνες με τα νερό και τα θυροφράγματα και μπορεί να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα στις καλλιέργειες των κατοίκων της περιοχής. Επίσης, θα τεθεί σε κίνδυνο και η στατικότητα της γέφυρας. Έχουμε πάρει υπόσχεση από την αρμόδια υπηρεσία ότι θα γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις, για να μην καταστραφούν τελείως οι καλλιέργειες στον Κάμπο των Μακρισίων. Παράλληλα, πρέπει ο ΓΟΕΒ να φροντίσει να λειτουργήσει πλήρως και η δεύτερη μπομπίνα στο αντλιοστάσιο, για να έχουμε αποσυμφόρηση των υδάτων και να μη μένουν στάσιμα τα νερά στα χωράφια», επισήμανε ο κ. Γριβάκης.

Παράλληλα, σημείωσε πως η φετινή χρονιά προκαλεί ανησυχία, λόγω των επιπτώσεων της πυρκαγιάς στην Ηλεία και στην Αρκαδία. «Φέτος δεν ξέρουμε τι θα κατεβάσει ο Αλφειός από την Αρκαδία. Αν κατεβάσει κορμούς και κλαδιά από τα καμένα, τότε η αναγκαιότητα καθαρισμού της λεκάνης του φράγματος είναι επείγουσα για να μην έχουμε προβλήματα», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος