FOLLOW US: facebook twitter

Το Κατάκολο γιόρτασε τον Πολιούχο του Άγιο Νικόλαο – Θρησκευτικές εκδηλώσεις χθες στο λιμάνι

Ημερομηνία: 07-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”77594″ img_size=”full”][vc_column_text]Τιμήθηκε χθες στο Κατάκολο η Μνήμη του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών μας αλλά και Πολιούχου του τοπικού διαμερίσματος Κατακόλου.

Το πρωί της Εορτής τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κυρίου Αθανασίου ο οποίος με εμπεριστατωμένη ομιλία του προς το εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στον βίο τού Τιμώμενου Αγίου Νικολάου. Στην σεμνή τελετή που συνδιοργανώθηκε από το Δ.Λ.Τ.Π. και την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η απόστρατος Αξιωματικός του Π.Ν. κυρία Ιωάννα Κόλβερη, ενώ  παρευρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες  Ηλείας κ. Γ. Γεωργιόπουλος, Οικονομικών κ. Παν. Μπράμος, Ο Εκπρόσωπος του Δημάρχου Πύργου Αντιδήμαρχος Αν. Σκαρτσιάρης, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Χ. Αριστειδόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι  Πύργου κύριοι Π. Αθανασόπουλος και Δ. Αβραμόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κ. Νικολούτσος, ο Δασάρχης Πύργου κ. Π. Λάττας, οι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Κατακόλου κ. Κ. Καντούνης, και Γ. Ρομποτής, ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ», ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ, Εκπρόσωποι της 117ΠΜ και του ΚΕΑΤ, Εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο  υπολιμενάρχης Κατακόλου με αντιπροσωπεία από το Λ/Χ Κατακόλου,  ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ηλείας, σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΑΑΝ με επικεφαλής τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο καθώς και αρκετά μέλη της Ένωσης, οι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Π..

Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς εικόνας του Αγίου Νικολάου στο Κατάκολο συνοδεία της φιλαρμονικής Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ», ενώ μετά το πέρας της τελετής από το Δ.Λ.Τ.Π. παρατέθηκε μικρή δεξίωση προς τους επισήμους στο χώρο του πρώην ναυτικού ομίλου.[/vc_column_text][vc_media_grid element_width=”6″ grid_id=”vc_gid:1544169133449-79a11338-178a-2″ include=”77595,77596″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot