FOLLOW US: facebook twitter

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας και η Camera Zizanio στην Αθήνα!: Εντυπωσίασαν οι ταινίες για παιδιά και νέους στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Ημερομηνία: 31-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός
-Προβλήθηκαν συνολικά 16 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και 30 βραβευμένες από τα εργαστήρια της Camera Zizanio

 

Το Σαββατοκύριακο 26-27 Ιανουαρίου 2019, το 21ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η 18η Camera Zizanio μετακόμισαν από την Ηλεία και τη Δυτική Ελλάδα στην Αθήνα, στους φιλόξενους χώρους της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Για δύο μέρες, η οθόνη του κινηματογράφου γέμισε με τις βραβευμένες ταινίες της φετινής έκδοσης του φεστιβάλ που προβλήθηκαν στην Ηλεία το Δεκέμβριο και εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους στην μεγάλη γιορτή του παιδικού και νεανικού Κινηματογράφου, ενώ εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι σινεφίλ πλημμύρισαν την αίθουσα. Προβλήθηκαν συνολικά 6 ταινίες μεγάλου μήκους και 10 μικρού μήκους από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολυμπίας και 30 βραβευμένες ταινίες απ’ την Camera Zizanio και τα κινηματογραφικά εργαστήρια που έλαβαν χώρα τον Δεκέμβριο στον Πύργο και την Αμαλιάδα.

Στο πλαίσιο των προβολών έγινε και η απονομή του βραβείου Εγγραμματισμού στα Μέσα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο 7ο Λύκειο Νέας Σμύρνης, από την επικεφαλής της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης Σοφία Παπαδημητρίου.

Η απήχηση των προβολών δείχνει πόσο διψασμένο είναι το αθηναϊκό σινεφίλ κοινό για ποιοτικές ταινίες για παιδιά και νέους. Οι 30 ταινίες των παιδιών εντυπωσίασαν κι έδωσαν υποσχέσεις για το μέλλον. Το Φεστιβάλ Ολυμπίας και η Camera Zizanio συνεχίζουν τις δραστηριότητες τους και στην πόλη της Αθήνας, όπως και στην υπόλοιπη χώρα.

Ο Καλλιτεχνικός Δ/ντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Σπύρου, ευχαρίστησε όλους τους φίλους και τις φίλες που πλημμύρισαν την αίθουσα της Ταινιοθήκη της Ελλάδος / Greek Film Archive και ζήτησε  συγγνώμη απ’ όσους δεν κατάφεραν τελικά να μπουν στην αίθουσα λόγω πληρότητας. « Υποσχόμαστε  όμως ότι θα επανέλθουμε με περισσότερες δραστηριότητες στην Αθήνα το επόμενο διάστημα.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος