FOLLOW US: facebook twitter

Απόστολος Κατσιφάρας: Και το 2019 μεολοκληρωμένα προγράμματα παρεμβάσεων στον αγροτικό τομέα

Ημερομηνία: 31-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά για τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, χαρακτήρισε το 2018 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια κοπής της πίτας, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της υπηρεσίας στην Πάτρα.

«Το 2018 δεν χάσαμε ούτε ευρώ. Μάλιστα διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε 10 εκατ. ευρώ επιπλέον πόρους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», ικανοποιώντας 1.731 αιτήματα, δηλαδή το σύνολο των νέων αγροτών που πληρούσαν τις προϋποθέσεις» ανέφερε ο κ. Κατσιφάραςπροσθέτοντας:

Το 2018 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προχώρησε παράλληλα σε σημαντικές παρεμβάσεις για την οικονομική στήριξη της κτηνοτροφίας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζητήματα που αφορούν τη τιμή του γάλακτος. Συνεχίζει να  διεκδικεί τον αγροτικό εξηλεκτρισμό για τις κτηνοτροφικές μονάδες, όπως επίσης την ενίσχυση των υπηρεσιών της με κτηνιάτρους.

Στα ποσοστά απορροφητικότητας του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητρόπουλος επισημαίνοντας: «Είμαστε δυνατοί και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους της υπαίθρου, γιατί η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη».

Ο Περιφερειάρχης τέλος, εξήρε τη συμβολή των υπηρεσιακών παραγόντων στην επίτευξη των στόχων, ευχαριστώντας θερμά και τους υπαλλήλους για τη συνεχή και αθόρυβη προσφορά τους, στο έργο που έχει σχεδιαστεί  και υλοποιείται, με επίκεντρο την αγροτική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος