FOLLOW US: facebook twitter

Προσωρινή Παραχώρηση Μνημείου, Αρχαιολογικού Χώρου ή Μουσείου για εκδηλώσεις – Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας δέχεται την υποβολή αιτήσεων

Ημερομηνία: 31-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Μπορεί ακόμα να διανύουμε το μέσον του χειμώνα, ωστόσο πολιτιστικοί φορείς της Ηλείας προετοιμάζουν ήδη τα φεστιβάλ και τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις τους για το καλοκαίρι, κάποιες εκ των οποίων πραγματοποιούνται εντός ή δίπλα από αρχαιολογικά μνημεία του νομού, όπως γίνεται στον αύλιεο χώρο των Μουσείων της Ολυμπίας, του Πύργου, στο Κάστρο Χλεμούτσι, στην αρχαία Ήλιδα κλπ. . Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας για το λόγο αυτό εξέδωσε ανακοίνωση – πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι για την χρήση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων θα πρέπει να υποβληθεί  εγκαίρως σχετική αίτηση. Ειδικότερα αναφέρει τα εξής:

«Οι ιδιώτες ή τα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα ή πολιτιστικοί φορείς που επιθυμούν να διοργανώσουν εκδήλωση (επιστημονική, μουσική, θεατρική, εικαστική κ.α.) πλησίον ή μέσα σε αρχαιολογικό χώρο, μνημείο ή μουσείο αρμοδιότητος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, οφείλουν να συμπληρώσουν και υποβάλλουν την σχετική Αίτηση συνοδευόμενη απαραιτήτως από συγκεκριμένα δικαιολογητικά. Ειδικότερα αυτά μεταξύ άλλων αφορούν υπεύθυνη δήλωση με ενυπόγραφη επιστολή του καλλιτεχνικού υπευθύνου (ερμηνευτή, σκηνοθέτη, επικεφαλής μουσικού συγκροτήματος, διευθυντή ορχήστρας, χορευτή κλπ) ότι είναι σε γνώση του η προτεινόμενη εκδήλωση για τις προτεινόμενες ημερομηνίες., φάκελος σκηνικών κλπ.

Πριν την συμπλήρωση και αποστολή της αίτησης, παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι  να ενημερωθούν:

α) σχετικά με τους όρους, τις διαδικασίες και τον καθορισμό των οργάνων χορήγησης άδειας για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων και μουσείων για την πραγματοποίηση πολιτιστικών ή άλλων εκδηλώσεων

β) σχετικά με τα τέλη που τυχόν θα επιβαρυνθούν σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΤ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/126463/28-12-2011 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3046/Β/30-12-2011)»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος