FOLLOW US: facebook twitter

Το ΕΕΕΕΚ Πύργου για την σημερινή επαναλειτουργία του: «Είμαστε έτοιμοι για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο μας»

Ημερομηνία: 01-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

-Έως τις 12 Ιουνίου θα είναι ανοιχτό

Το ΕΕΕΕΚ Πύργου με αφορμή την σημερινή  επαναλειτουργία του, ενημερώνει τους γονείς ότι όλα είναι έτοιμα για την ασφαλή επάνοδο των μαθητών στα θρανία με βάση τις οδηγίες των ειδικών. Ωστόσο το ΕΕΕΕΚ Πύργου θα  λειτουργήσει ως τις 12 Ιουνίου και όχι ως το τέλος όπως τα υπόλοιπα σχολειά και το διάστημα αυτό, θα είναι μια μικρή περίοδος επαναπροσαρμογής των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον  με πολλές δραστηριότητες . Ειδικότερα η διεύθυνση του σχολείου αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι τη Δευτέρα 1η Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει το σχολείο μας το ΕΕΕΕΚ Πύργου. Οι οδηγίες που μας έχουν δοθεί από το Υπουργείο είναι πολύ ακριβείς και συγκεκριμένες ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια της υγείας των μαθητών όσο αυτό είναι εφικτό. Ο Δήμος μας έχει εξοπλίσει με κατάλληλο υλικό (μάσκες, αντισηπτικά, γάντια) ώστε να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας του σχολείου με βάση τις οδηγίες των ειδημόνων και των υπουργικών αποφάσεων. Το σχολείο θα λειτουργήσει μέχρι τις 12 Ιουνίου για τους μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τη νέα κατάσταση και τα αντικείμενα διδασκαλίας που ενδείκνυνται από το Υπουργείο Παιδείας για τις μέρες αυτές της λειτουργίας του σχολείου μας. Βασικός στόχος αυτών των ημερών θα είναι η επανακαθιέρωση της καθημερινής ρουτίνας που έχει διαταραχθεί από τον εγκλεισμό και στην ανάπτυξη ικανοτήτων υγιεινής.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι θα δοθεί χρόνος στους μαθητές για να προσαρμοστούν ξανά στο σχολείο χωρίς να επιμείνουμε σε απαιτητικές δραστηριότητες αλλά σε ευχάριστες και θελκτικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της ανάπτυξης ικανοτήτων αναψυχής και αναδημιουργίας. Έχουμε σκοπό και έχουμε ήδη προγραμματίσει την αξιοποίηση κοινωνικών ιστοριών και στρατηγικών ανάλυσης έργου που σε συναρμογή με την ανάπτυξη των ικανοτήτων υγιεινής με τις αρμόζουσες εκπαιδευτικές στρατηγικές θα προετοιμάσουν τους μαθητές επαρκώς ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και για τη νέα σχολική χρονιά.

Ευχόμαστε καλή επάνοδο και καλή δύναμη σε όλους!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος