FOLLOW US: facebook twitter

Το 2024 αφετηρία νέων δράσεων από το ΛΕΠ για την παράδοση και τον πολιτισμό

Ημερομηνία: 23-01-2024 | Συντάκτης:

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πύργου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του με ευχές για μια ακόμα πιο δημιουργική χρονιά

Με εγκάρδιες ευχές αγάπης για μια καλή χρονιά γεμάτη υγεία, δημιουργικότητα και πολλές δράσεις για την στήριξη και διάδοση της παράδοσης και του πολιτισμού, το Λύκειο  των Ελληνίδων Πύργου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του  το Σάββατο το απόγευμα στο «Πλατεία», σε  μια καταπληκτική συγκέντρωση μελών και φίλων του.

Την πίτα  του ΛΕΠ ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας Αθανάσιος Β’  που ευχήθηκε μια ευλογημένη χρονιά για όλους εξαίροντας το πολύπλευρο έργο του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Θεοδώρου και η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου Ρούλα Αλικάκη – Τζανέτου. Επίσης  παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των βουλευτών Δ, Αυγερινοπούλου και Μ. Κατρίνης που μετάφεραν τις ευχές τους.

Στον δήμαρχος κ. Στάθης Καννής στο χαιρετισμό του συνεχάρη το ΔΣ για το έργο και την πολύτιμηπροσφορά του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου διαβεβαιώνοντας πως η δημοτική αρχή θα σταθεί αρωγός σε όλες τις δράσεις τους και συνεχάρη το ΛΕΠ για την πρόσφατη βράβευσή του από την Ακαδημία Αθηνών και τον πρόεδρό της Μ. Σταθόπουλο με το βραβείο «Σάκη Σπήλιου Μπιρμπίλη», για τα 100 και πλέον χρόνια προσφοράς του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου στη αναγνώριση του έργου του.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΛΕΠ Κατερίνα Παρασκευοπούλου τόνισε ότι το 2023 ήταν μια χρονιά που τους προσέφερε μια από την πιο συγκινητικές στιγμές της μακρόχρονος πορείας του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου με την βράβευσή τους από την Ακαδημία Αθηνών , σπάνια τιμή για την προσφορά τους στην διατήρηση της παράδοσης, των εθίμων του τόπου και του πολιτισμού.

Επισήμανε ακόμα ότι «Παράλληλα, πετύχαμε και το στόχο μας, να εκθέσουμε τα έργα μας για την αγορά της φορεσιάς, υποστηριζοντας ένα δραστήριο νέο τμήμα του Λυκείου μας σχετικά με το κέντημα και την οικοτεχνία!!! Δεν έχουμε λόγια να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή, την προσφορά και την αγάπη σας! Τα καλύτερα έρχονται». 

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι απώτερος σκοπός τους είναι να αποκτήσει η ιματιοθήκη του ΛΕΠ δύο ακόμα παραδοσιακές φορεσιές Αμαλίας και γι αυτό ζήτησε την στήριξη όλων των μελών και φίλων τους  είτε με την αγορά του Ημερολογίου τους για το 2024 που είναι αφιερωμένο στα θρησκευτικά μοναστήρια του νομού, είτε με την αγορά κάποιου κεντήματος ή ενός ποσού στον κουμπαρά τους, έτσι ώστε να επιτευχθεί γρηγορότερα ο στόχος.

Τυχερές της βραδιάς που έλαβαν τα φλουριά της πίτας ήταν η Αμαλία Θανοπούλου και η Ακριβή Ρέβελου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot