FOLLOW US: facebook twitter

Την πρώτη εβδομάδα του 2024 οι δημαιρεσίες στους Δήμους της Ηλείας

Ημερομηνία: 29-12-2023 | Συντάκτης:

Εκλέγουν πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γραμματέα των Δημοτικών Συμβουλίων


Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Η εκλογή των νέων Προέδρων, αντιπροέδρων και Γραμματέων, των Δημοτικών Συμβουλίων στους εφτά Δήμους της Ηλείας θα πραγματοποιηθεί έως και την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024 σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών.

Η πρώτη θητεία των μελών του προεδρείου για την αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2029 έχει διάρκεια τριάντα (30) μήνες και θα λήξει στις 30 Ιουνίου 2026.

Την πρόσκληση στους συμβούλους του νέου δημοτικού συμβουλίου σε κάθε δήμο  για την εκλογή των μελών του προεδρείου, απευθύνει ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος του συνδυασμού του εκλεγέντος δημάρχου, σύμφωνα με την απόφαση επικύρωσης του αποτελέσματος της εκλογής, όπως αυτή εκδόθηκε από το αρμόδιο Πρωτοδικείο. Ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που θα προταθεί και θα εκλεγεί προέρχεται από την παράταξη του δημάρχου, ο αντιπρόεδρος προέρχεται από τη δεύτερη σε εκλογική δύναμη παράταξη και ο γραμματέας από την τρίτη σε εκλογική δύναμη παράταξη.

Έτσι λοιπόν την πρώτη εβδομάδα της νέας χρονιάς θα συνεδριάσουν για πρώτη φορά τα δημοτικά συμβούλια των 7 δήμων της Ηλείας και θα αναλάβουν και επίσημα οι νέοι δήμαρχοι. Δυο από αυτούς συνεχίζουν την θητεία τους και συγκεκριμένα ο επανεκλεγείς για 7η συνεχή χρονιά Δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος και ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας ενώ οι άλλοι πέντε δήμοι θα έχουν νέα πρόσωπα στο τιμόνι τους και συγκεκριμένα στον Πύργο τον Στάθη Καννή, στην Ήλιδα τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, στην Αρχαία Ολυμπία τον Άρη Παναγιωτόπουλο, στον Πηνειό τον Αλέξη Καστρινό και στη Ζαχάρω τον Κώστα Μητρόπουλο.

Δήμος Πύργου

Η εκλογή των μελών τού Προεδρείου τού Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών τής Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Πύργου για τη θητεία 1.1.2024 – 30.6.2026 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, κατόπιν πρόσκλησης του πρώτου σε σταυρούς Δημοτικού Συμβούλου Βασίλη Παναγόπουλου.


Δήμος Ήλιδας

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν οι δημαιρεσίες στο Δήμο Ήλιδας. Η ειδική συνεδρίαση θα γίνει στον Πολυλειτουργικό χώρο (Συνεδριακό Κέντρο) στην Αμαλιάδα, κατόπιν πρόσκλησης της προεδρεύουσας συμβούλου Θεώνης Γεωργοπούλου.


Αρχαία Ολυμπία

Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η ειδική συνεδρίαση για την εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και μελών στη Δημοτική Επιτροπή. Οι δημαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από πρόσκληση του πρώτου σε ψήφους Δημοτικού Συμβούλου Σωτήρη Παπαηλιού.


Ανδραβίδα Κυλλήνη

Την Τετάρτη 3 ή την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι δημαιρεσίες στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης. Η ειδική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κατόπιν προσκλήσεως της πρώτης σε σταυρούς Δημοτικής Συμβούλου Γεωργίας Κακαλέτρη.


Δήμος Πηνειού

Και στο Δήμο Πηνειού, η εκλογή μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαστούνης κατόπιν πρόσκλησης του πρώτου σε ψήφους Δημοτικού Συμβούλου Διονύσιου Γεωργόπουλου.


Δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων

Στα μέσα της πρώτης εβδομάδας της νέας χρονιάς θα πραγματοποιηθούν οι δημαιρεσίες στο Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων. Η διαδικασία θα γίνει στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Μαθητική Εστία όπου και διεξάγονται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς οι εργασίες στο κτίριο του Δημαρχείου βρίσκονται σε εξέλιξη.


Δήμος Ζαχάρως

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η εκλογή προεδρείου και μελών στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου. Η πρόσκληση του συμβουλίου,  υπογράφεται από τον πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο Νικόλαο Κουτσόπουλο.


Την Τετάρτη η εκλογή προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας

Το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι δημαιρεσίες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Την ειδική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, συγκαλεί ο πλειοψηφών Περιφερειακός Σύμβουλος της μεγαλύτερης Περιφερειακής Ενότητας (Αχαΐας) Χαράλαμπος Μπονάνος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος