FOLLOW US: facebook twitter

Ευχαριστήρια δήλωση της Αντιδημάρχου Ζαχάρως Δήμητρας Σκαλτσά

Ημερομηνία: 29-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση, Νέα

 

Στο τέλος της θητείας μου ως αντιδήμαρχος ευχαριστώ όλες και όλους τους συνδημότες μου που με εμπιστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια.  Τους ευχαριστώ, επίσης, που  με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν και πάλι  δημοτική σύμβουλο με την Παράταξη ΝΕ.ΔΑ.  Τους διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω με τον ίδιο ζήλο και την ίδια διάθεση προσφοράς που επέδειξα ως Αντιδήμαρχος  Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής, πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών και Υπεύθυνη για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και θα υπηρετήσω από τη θέση της δημοτικής συμβούλου της αντιπολίτευσης τους συνδημότες μας πάντα με αγάπη για το καλό του δήμου μας. Τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν ήταν χρόνια σκληρής δουλειάς αλλά και πολύτιμης γνώσης κι εμπειρίας  που θα διαθέσω στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο όσο πιο θετικά μπορώ.

Οφείλω να ευχαριστήσω για την πολύτιμη βοήθεια και την άψογη συνεργασία μας  όλους τους εργαζόμενους, υπαλληλικό κι εργατικό προσωπικό,  του Δήμου Ζαχάρως, της Κοινωφελούς Επιχείρησης, του Κέντρου Κοινότητας, τη διευθύντρια και τις εκπαιδευτικούς του Παιδικού Σταθμού, τις διευθύντριες, τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων του δήμου μας, τα μέλη των σχολικών επιτροπών και τους συναδέλφους μου αντιδημάρχους  που όλοι μαζί καταφέραμε πολλά.  Ιδιαίτερα ευχαριστώ το  Δήμαρχο,  τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο, για την εμπιστοσύνη, την καθοδήγηση και τη στήριξη όλων μας. Μας καθοδήγησε με  το όραμά του για το Δήμο Ζαχάρως, το ήθος του, την ανιδιοτέλεια, την εργατικότητα και την αποφασιστικότητά του στη λήψη αποφάσεων. Αποτέλεσε το  πρότυπο που με βοήθησε να ανταποκριθώ στον ευρύ τομέα της Παιδείας, του Πολιτισμού και της Κοινωνικής Πολιτικής, τόσο στο επίπεδο των υποδομών όσο και του συνολικού εποικοδομήματος, τομείς που ιδιαίτερα αγαπώ και με αγάπη υπηρέτησα.

Είμαι  υπερήφανη για όσα καταφέραμε ως Δημοτική Αρχή στο περιορισμένο χρονικό διάστημα που είχαμε στη διάθεσή μας δεδομένων των δυσκολιών που βρήκαμε, όταν αναλάβαμε και όσων κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε στη διάρκεια της θητείας μας μέσα στην πανδημία. Στον τομέα των αρμοδιοτήτων μου,  τα σχολεία μας είναι περιποιημένα και ανακαινισμένα. Θεσμοθετήσαμε εκδηλώσεις επιβράβευσης των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολικών μας μονάδων, δημιουργήσαμε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, ιδρύσαμε το Εσπερινό Λύκειο στη Ζαχάρω, διοργανώσαμε εκδηλώσεις ενημερωτικού και κοινωνικού χαρακτήρα, εκδηλώσεις πολιτιστικές για μικρούς και μεγάλους,  συναυλίες και θεατρικές  παραστάσεις, στη Ζαχάρω, στη Φιγαλεία και στις κοινότητες του Δήμου, σταθήκαμε αλληλέγγυοι στον συνάνθρωπό μας, όταν χρειάστηκε στη Ζαχάρω, στην Ολυμπία, στην Καρδίτσα έως και την Ουκρανία και  την Τουρκία.

Θα αναφερθώ ειδικά στη φροντίδα για τα αδέσποτα, που αποτέλεσε βασική μας προτεραιότητα. Παρά τις δυσκολίες,  καταφέραμε να είμαστε ο πρώτος δήμος του νόμου Ηλείας που θα αποκτήσει καταφύγιο, αφού ο εργολάβος έχει ήδη εγκατασταθεί και η κατασκευή του θα αρχίσει εντός του Ιανουαρίου.

Η εμπειρία μου στο κέντρο λήψης των αποφάσεων του δήμου Ζαχάρως με έκανε να εκτιμήσω πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή όλων μας στα κοινά του τόπου όταν η προσπάθεια που καταβάλλεται πραγματικά στοχεύει στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της ζωής μας και ιδιαίτερα των παιδιών μας. Το συμπέρασμα από τη δύσκολη αλλά  εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενασχόληση μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ότι  πάρα τις όποιες αστοχίες και τα λάθη που μπορεί να κάνει ο καθένας όταν αναλαμβάνει υπεύθυνα δράση, όταν η προσπάθεια γίνεται έντιμα και για το κοινό καλό σε γεμίζει και σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις.

Στο νέο Δήμαρχο, κ. Κώστα Μητρόπουλο και τη νέα δημοτική αρχή εύχομαι  καλή επιτυχία στο έργο τους. Ελπίζω να αξιοποιήσουν τη σημαντική παρακαταθήκη σε μελέτες και έργα και να συνεχίσουν προς όφελος όλων μας.

Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, με υγεία, δύναμη και προκοπή! Το 2024 να χαρίσει απλόχερα στον καθένα ό,τι ποθεί και ονειρεύεται!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος