FOLLOW US: facebook twitter

«Θωράκισε» το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού

Ημερομηνία: 24-02-2024 | Συντάκτης:

-Στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 με απόφαση Φαρμάκη η ολοκλήρωση του έργου

Στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 μεταφέρεται το έργο της ανέγερσης του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Βαρθολομιού στη θέση Αγά Λιβάδι του δήμου Πηνειού, καθώς ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας υπέγραψε την ένταξή του στη νέα προγραμματική περίοδο, διασφαλίζοντας την ομαλή ολοκλήρωση του έργου.

Η ανέγερση του σχολείου εντάχθηκε στον άξονα Ενίσχυσης των υποδομών στο πλαίσιο της κοινωνικής συνοχής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα χρηματοδοτηθεί με 4,24 εκατ. ευρώ από το Περιφερειακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2024.

Το σύγχρονο βιοκλιματικό σχολικό συγκρότημα, δυναμικότητας 150 μαθητών, πρόκειται να ανεγερθεί στη θέση Αγά Λιβάδι του Δήμου Πηνειού, σε γεωτεμάχιο έξι στρεμμάτων, εκτός οικισμού και δυτικά της Δ.Κ. Βαρθολομιού, εντός της Ζ.Ο.Ε. Γ5 του νομού Ηλείας, το οποίο βρίσκεται εκτός ορίων Γ.Π.Σ. και εκτός αναδασμού και θα αποτελείται από ισόγειο, α’ όροφο και δώμα. Στο ισόγειο θα βρίσκονται οι σχολικές αίθουσες ατομικών μαθημάτων, τα γραφεία εκπαιδευτικών και γραμματείας, χώροι ιατρείου και αναρρωτηρίου,  αποδυτήρια, καθώς  και άλλοι βοηθητικοί χώροι (τραπεζαρία, κυλικείο, κλπ). Στον α’ όροφο προβλέπεται η κατασκευή έξι κύριων αιθουσών διδασκαλίας, όπως επίσης, εργαστήριο φυσικών επιστημών, αίθουσες πληροφορικής, καλλιτεχνικών, μουσικής τεχνολογίας και ηχογραφήσεων με controlroom.

Τέλος, στο δώμα προβλέπεται διαμόρφωσή του με κατάλληλη φύτευση για βιοκλιματικούς και αισθητικούς λόγους, δεδομένου ότι τα φυτεμένα δώματα συνεισφέρουν λειτουργικά στην ενισχυμένη θερμομόνωση του κτιρίου και αισθητικά γιατί είναι θεατά από αίθουσες διδασκαλίας. Επίσης θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά πάνελ επί της μεταλλικής στέγης, στο πλαίσιο βιοκλιματικών – ενεργειακών προδιαγραφών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος