FOLLOW US: facebook twitter

Θοδωρής Ανδριόπουλος: «Κάναμε τεράστιο βήμα για την παραμονή»

Ημερομηνία: 17-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο τεχνικός του Αίαντα μίλησε για το ματς με την Θύελλα και το επερχόμενο στο Ληξούρι

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Αίας Γαστούνης νίκησε τη Θύελλα Πατρών με 4-3 και έκανε μεγάλο βήμα για την παραμονή στη Γ΄ Εθνική καθώς βρίσκεται πλέον στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη και με νίκη στο Ληξούρι το Σάββατο θα σφραγίσει την παραμονή στην κατηγορία. Ο τεχνικός Θοδωρής Ανδριόπουλος, σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τη Θύελλα, συνεχάρη τους παίκτες του για τη νίκη και τόνισε πως ο Αίας έκανε τεράστιο βήμα για την παραμονή.

Ο Αμαλιαδίτης προπονητής ανέφερε αρχικά: «Θέλαμε τη νίκη, το καταφέραμε, να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, κάναμε μεγάλη προσπάθεια και καταφέραμε μέχρι το 65΄ να είμαστε μπροστά στο σκορ με 4-1. Δυστυχώς, δύο υπερβολικά πέναλτι, έδωσαν το δικαίωμα στη Θύελλα να ελπίζει σε ισοφάριση και εμάς να μας αγχώσει, ώστε να κρατήσουμε αυτή την πολυπόθητη νίκη που τη θέλαμε πάρα πολύ. Ξέραμε ότι η Θύελλα είναι μια ομάδα νεανική και δυνατή, που έχει πολλούς παίκτες, πολύ καλό ρόστερ και θα ερχόταν εδώ να παίξει ελεύθερα. Εμείς είχαμε την πίεση ότι θέλαμε τη νίκη στο γήπεδό μας, θέλαμε αυτή τη νίκη για να βρεθούμε πολύ κοντά στην σωτηρία μας. Θεωρώ πως έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα, έχουμε όμως δύο παιχνίδια ακόμα και θα δούμε και στα παιχνίδια που θα γίνουν την επόμενη αγωνιστική πόσο θα φτάσει το όριο των ομάδων που θα πέφτουν. Να δώσω πάλι συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και τη νίκη, διότι είχαμε 15 μέρες απραξία και σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος, μέσα στο καλοκαίρι, δεν μπορείς να φορτώσεις τους ποδοσφαιριστές και να τους πιέσεις πολύ. Θεωρώ πως κάποιες φορές έχουμε αδειάσει από την προσπάθεια 10 μηνών με 5 μήνες αποχή. Όλα αυτά μας κάνουν να πηγαίνουμε στα παιχνίδια συντηρητικά, να μην έχουμε την απόδοση που θέλουμε για 90 λεπτά, γιατί δεν μπορούμε να την έχουμε αυτή τη στιγμή, και προσπαθούμε με δεκάλεπτα να μπορούμε να παίρνουμε τα παιχνίδια. Όπως έγινε και σήμερα, όπου κάναμε για 30 λεπτά πολύ καλό παιχνίδι, πετύχαμε δύο γκολ και καταφέραμε να φτάσουμε στο 4-1 στην επανάληψη. Ίσως αυτό μας έδωσε την άνεση να θεωρήσουμε ότι το παιχνίδι τελείωσε, αλλά το παιχνίδι τελειώνει στο 90΄ και στις καθυστερήσεις. Δυστυχώς με δύο αποφάσεις, δύο πέναλτι που τα θεωρώ πολύ αυστηρά, κατάφερε η ομάδα της Θύελλας να ξαναμπεί στο παιχνίδι, να διεκδικήσει στο τέλος την ισοπαλία και να αγχώσουν εμάς».

«Πάμε στο Ληξούρι για να “κλειδώσουμε” την κατηγορία»

Για τις ευκαιρίες που είχε η Θύελλα και στο α΄ ημίχρονο και αν αυτό οφείλεται στις απουσίες στα στόπερ ή στον τρόπο που έπαιξε η πατρινή ομάδα, ο Θ. Ανδριόπουλος είπε: «Όταν μια ομάδα παίζει ελεύθερα με μια άμυνα όπως η δική μας που χτίστηκε την τελευταία εβδομάδα, λόγω των προβλημάτων που είχαμε με τον τραυματισμό του Μπαρδούση και την απουσία του Παπαχριστόπουλου, που μας ανάγκασε να παίξουμε με δίδυμο Βατσή-Δούλο, οι οποίοι δεν έχουν παίξει πολλά παιχνίδια μαζί, σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες αδυναμίες. Θεωρώ όμως ότι έγιναν περιφερειακά όλες οι φάσεις και το 2-1 με το οποίο μείωσε η Θύελλα έγινε από κόντρα και η μπάλα στρώθηκε στον παίκτη. Έχουμε δεχτεί πολλά τέτοια γκολ φέτος ή από πέναλτι και κόρνερ. Έχουμε δεχτεί 5 γκολ από στατικές φάσεις και 2 γκολ από κόντρες, να στρώνεται η μπάλα στον αντίπαλο και να βάζει γκολ. Υπάρχουν όντως κάποιες αδυναμίες, αλλά γενικά η τετράδα της άμυνας τα πήγε πάρα πολύ καλά, σε μεγάλο βαθμό και δεν το περίμενα, διότι ήταν πρώτη φορά που αυτή η τετράδα έπαιζε μαζί».

Για τη συνέχεια ο Αμαλιαδίτης προπονητής είπε: «Πρώτος στόχος μας είναι η παραμονή και το Σάββατο παίζουμε εκτός έδρας με τον Παλληξουριακό, όπου θέλουμε να πάρουμε αποτέλεσμα και ειδικά τη νίκη, ώστε να τελειώσουμε με την κατηγορία μία αγωνιστική πιο νωρίς. Επειδή το πρωτάθλημα είναι ενός γύρου, όλες οι ομάδες είναι κοντά και η ομάδα που κερδίζει εκτός έδρας βρίσκεται κοντά στις θέσεις της τετράδας, ενώ η ομάδα που χάνει στην έδρα της βρίσκεται κοντά στις θέσεις του υποβιβασμού. Πάμε να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στο Ληξούρι, με μια ομάδα που δεν έχει να χάσει τίποτα, εμείς θέλουμε να πάρουμε αποτέλεσμα και κυρίως τη νίκη, ώστε να κλειδώσουμε την κατηγορία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος