FOLLOW US: facebook twitter

Περιμένοντας τις Καρυάτιδες του Dior

Ημερομηνία: 17-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Η φαντασμαγορική εκδήλωση θα αναμεταδοθεί ζωντανά σε οθόνες, καθώς οι προσκλήσεις για το Παναθηναϊκό Στάδιο είναι για λίγους εκλεκτούς.

Οι άνθρωποι του οίκου Dior βρίσκονται στην Αθήνα και ετοιμάζονται πυρετωδώς για το θεαματικό πρότζεκτ «Dior Celebrates Greece» αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Στο Καλλιμάρμαρο έχουν στηθεί μεγάλα πανό περιμετρικά στην κορυφή των κερκίδων, που απεικονίζουν κυρίως τις Καρυάτιδες, γραφιστικά με μάλλον τετριμμένη, ανέμπνευστη αισθητική.

Περιμένουν τις νέες Καρυάτιδες, τα μοντέλα του διεθνούς οίκου μόδας, την Πέμπτη τo βράδυ, στις 8 μ.μ., για το εντυπωσιακό ντεφιλέ «Cruise 2022», με έμπνευση από τους αρχαίους ελληνικούς μύθους και έμφαση στην αρχέγονη Μητέρα-Θεά, όπως έχει αποκαλύψει η κορυφαία σχεδιάστρια του οίκου, Μαρία Γκρατσία Κιουρί.

Το πολυαναμενόμενο σόου με δημιουργίες υψηλής ραπτικής με παραπομπές στην ελληνική αρχαιότητα, την Ιστορία και την παράδοση, θα μεταδοθεί λάιβ και θα το παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Καθώς οι προσκλήσεις για το Παναθηναϊκό Στάδιο είναι για λίγους εκλεκτούς, η φαντασμαγορική εκδήλωση θα αναμεταδοθεί ζωντανά σε οθόνες στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, αλλά και στον θερινό κινηματογράφο Cine Paris, με θέα την Ακρόπολη. Αναμετάδοση έχει προβλεφθεί σε ανοιχτούς χώρους από το Σουφλί μέχρι το Αργος και την Καλαμάτα, μέρη που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης αλλά και σύνδεσης του διάσημου οίκου με τη δεξιοτεχνία και τις πρώτες ύλες, για την ελληνική κολεξιόν του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συλλογή «Cruise 2022» έχει τη σφραγίδα «Made in Greece» και στις ετικέτες των ρούχων. Γιατί έχουν ραφτεί και από δικούς μας τεχνίτες και τεχνίτριες που ζουν και εργάζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως το Σουφλί και η Καλαμάτα. Παράλληλα και άλλοι Ελληνες επαγγελματίες, από εταιρείες παραγωγής μέχρι φωτογράφους, μουσικούς, τεχνικούς, συνεργάζονται με τον Dior για το μεγάλο πρότζεκτ, που προβάλλει και διαφημίζει διεθνώς τον κορυφαίο οίκο μόδας με φόντο τα μνημεία μας.

Εν τω μεταξύ σήμερα αρχίζει στην Ακρόπολη η προετοιμασία για τη φωτογράφηση – κινηματογράφηση του Dior, ενώ οι λήψεις θα γίνουν στις 18 Ιουνίου. Θα χρησιμοποιηθούν οχήματα μήκους πέντε μέτρων για τη μεταφορά του εξοπλισμού, που θα μετακινηθεί με το εργοταξιακό αναβατόριο-γερανό στην ανατολική κλιτύ της Ακρόπολης. Τα κιβώτια θα τοποθετηθούν σε ειδικό βαγόνι που κινείται πάνω σε τροχιά και έχουν προορισμό το παλαιό Μουσείο Ακρόπολης, που θα λειτουργήσει ως χώρος προετοιμασίας και παρασκηνίων, κουζίνας (μόνο εκεί επιτρέπεται η κατανάλωση φαγητού και ποτού), αποθήκης μηχανημάτων, κοινόχρηστων χώρων υγιεινής κοκ.

Το σύνολο των τελών που θα καταβάλει η παραγωγή για φωτογράφηση, αεροφωτογράφηση, κινηματογράφηση και αεροκινηματογράφηση της κολεξιόν σε Ακρόπολη, Ηρώδειο, Αρχαία Αγορά, Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και Nαό του Δία στη Νεμέα μαζί με τα τέλη του οπτικοακουστικού υλικού (που θα διανεμηθεί στη συνέχεια για τη διαφήμιση) είναι 274.620 ευρώ.

Πηγή:  efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος