FOLLOW US: facebook twitter

Θετικό πρόσημο για τη συγκέντρωση στη λίμνη Πηνειού παρά την απουσία των εμπλεκόμενων δήμων

Ημερομηνία: 27-03-2023 | Συντάκτης:

Με μεγάλη επιτυχία και ηχηρή παρουσία βουλευτών, προέδρων, πρώην βουλευτών, πρώην δημάρχων και εκπροσώπων φορέων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη λίμνη Πηνειού, με αφορμή την πλήρη εγκατάλειψη που έχει οδηγηθεί η περιοχή εδώ και πολλά χρόνια.

Παρά την αισθητή απουσία εκπροσώπων από τους δήμους Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Ήλιδας, στις τοποθετήσεις τους, οι παραβρισκόμενοι μίλησαν για ξεκάθαρη ανάπτυξη και για προοπτικές με τις οποίες μπορεί ολόκληρη η περιοχή να αποτελέσει πόλο τουριστικής έλξης με δράσεις γύρω από το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την παραγωγή κ.ά.

Κοινή διαπίστωση όλων η σπάνια ομορφιά και πλούτος ο οποίος πρέπει επιτέλους να αξιοποιηθεί προς όφελος του τόπου και των Ηλείων πολιτών.

Στη συγκέντρωση η οποία έγινε με πρωτοβουλία της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ανδραβίδας – Κυλλήνης και των Ενεργών Πολιτών Ήλιδας, παραβρέθηκε η βουλευτής κ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία έχει ασχοληθεί με το θέμα και μεταξύ άλλων μίλησε για τις προοπτικές ανάπτυξης του τόσο ευλογημένου τόπου και για τις ενέργειες που έχει κάνει η ίδια κατά το παρελθόν και δήλωσε παρούσα για τον τόπο.

Ο κ. Διονύσης Καλαματιανός παίρνοντας το λόγο κατά την τοποθέτησή του, τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης και της παραγωγής όπου ενδείκνυται η περιοχή, ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον και να αλλάξει θετικά.

Ο υποψήφιος βουλευτής του Σύριζα κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος όταν πήρε το λόγο αναφέρθηκε σε ενέργειές του από το 1996 με σχέδιο τεσσάρων Αναπτυξιακών Πάρκων τονίζοντας «αν θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι, πρέπει να υπερβούμε αγκυλώσεις και μικροκομματικές σκοπιμότητες και να εργαστούμε όλοι μαζί. Οι κυβερνήσεις, οι βουλευτές, οι δήμαρχοι, αλλάζουν».

Ο πρώην βουλευτή κ. Μάκης Μπαλαούρας μεταξύ άλλων μίλησε για τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής καθώς και για τις ενέργειες που έχει κάνει ως βουλευτής στο παρελθόν.

Η υποψήφια βουλευτής Άννα-Μαρία Βλαγκούλη, δήλωσε παρούσα και ενωτική αν και συναισθηματικά φορτισμένη καθώς το Μάρτιο του 2022 ο πατέρας της Θεόδωρος Βλαγκούλης άφησε την τελευταία του πνοή στο συγκεκριμένο χώρο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η πρόεδρος της Κοινότητας Μέλισσας κ. Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου τόνισε ότι πρέπει οι κάτοικοι να αποφασίσουν τι είδους ανάπτυξη επιθυμούν για τον τόπο τους, ώστε να τη διεκδικήσουν και να πάρει ένα τέλος αυτός ο μαρασμός όχι μόνο από τη λίμνη αλλά και από τον τόπο της Ηλείας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας Αετοράχης κ. Τάσος Αντωνακόπουλος είπε «Ασφαλώς πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη στον τόπο μας. Η ευθύνη είναι κοινή για όλους».

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της κοινότητας Μπορσίου Χρήστος Παναγόπουλοςέκανε λόγο για την αναγκαιότητα αποκατάστασης του δρόμου προκειμένου να αναπτυχθεί η περιοχή.

Από την Κίνηση Πολιτών Ήλιδας ο κ. Χρήστος Λιακόπουλος μίλησε για πλήρη εγκατάλειψη και απαξίωση της περιοχής εδώ και χρόνια, γεγονός για το οποίο όλοι είναι συνυπεύθυνοι.

Ο ιδρυτής της Κίνησης Πολιτών Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Παναγιώτης Καραδήμας αναφέρθηκε στην ιστορική αξία της λίμνης Πηνειού και τόνισε μεταξύ άλλων ότι η έλλειψη οδικής πρόσβασης υπογράφει την απαξίωση της περιοχής τη στιγμή που θα μπορούσαν να ακολουθηθούν σύγχρονα μοντέλα ήπιας ανάπτυξης όπως σε χώρες του εξωτερικού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος