FOLLOW US: facebook twitter

Η συμβολή του Στρεφίου στην Επανάσταση του 1821

Ημερομηνία: 27-03-2023 | Συντάκτης:

Μια μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Στρεφίου στις 25/03/2023 στις 7 το απόγευμα, εκδήλωση, με στόχο να φωτίσει όσο το δυνατόν περισσότερες πλευρές της συμμετοχής του Στρεφίου στην Eπανάσταση του 21.

Οι ομιλητές, απάντησαν σε ερωτήματα, όπως: γιατί ο αρχηγός των δυνάμεων του Πύργου, Χαράλαμπος Βιλαέτης, ήρθε στο Στρέφι και ίδρυσε στρατόπεδο; Τι πλεονεκτήματα παρουσιάζει η περιοχή ώστε να επιλεγεί ως ‘Άρχηγείο’ του; Ποιοι Στρεφαίοι πήραν μέρος στην Επανάσταση του 1821 και σε ποιες μάχες και άλλα παρόμοια.

Παρουσιάστηκε το ανάλογο οπτικοακουστικό υλικό (πηγές κλπ).Το κοινό παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη συγκίνηση.

Η Πρόεδρος του Στρεφίου κ. Αθανασία Κούρβα, τόνισε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση, εντάσσεται στα πλαίσια της γνωριμίας με την τοπική μας ιστορία, στην οποία το επίσημο κράτος, δεν έχει δώσει την θέση που της αρμόζει. Αν όμως θέλουμε, πολίτες ενεργούς και με εθνική, ατομική και συλλογική ιστορική συνείδηση, θα πρέπει να ανατρέξουμε και στην τοπική ιστορία, ώστε να είμαστε ικανοί να ερμηνεύσουμε, τις αλλαγές στο παρόν και το μέλλον με ιστορικούς όρους.

Την εκδήλωση υποστήριξαν όλοι οι φορείς του Στρεφίου (Κοινότητα, Ενορία, Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Πνευματική Εστία’, Αθλητικός Σύλλογος Ν. Άρης Στρεφίου, Αθλητικός Σύλλογος Πολυνείκης, ‘Αναπτυξιακή Στρεφίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος