FOLLOW US: facebook twitter

Tesla: Στόχος τα αυτοκινούμενα οχήματα και ανθρωποειδή ρομπότ μέχρι το 2023

Ημερομηνία: 02-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τα πιο σημαντικά προϊόντα της Tesla για το 2022 και 2023 δεν θα είναι τα αυτοκίνητα, δήλωσε ο Έλον Μασκ, αλλά το λογισμικό που τα οδηγεί αυτόνομα καθώς και ένα ανθρωποειδές ρομπότ.

Βέβαια οι προκλήσεις από την τεχνολογία μέχρι την αδειοδότηση από τις αρχές είναι πολλές και μεγάλες. Άλλωστε όλες οι εταιρείες παραγωγής αυτοκινούμενων οχημάτων έχουν μείνει πίσω στο χρονοδιάγραμμα παραγωγής τους.

Παρ′ όλα αυτά δεν είναι λίγοι οι πελάτες της Tesla που πιστεύουν πως σύντομα θα μπορούν να απολαμβάνουν την οδήγηση του μέλλοντος αφού ήδη έχουν αγοράσει τα «πακέτα» αυτόνομης οδήγησης αξίας 12.000 δολαρίων (11.000 ευρώ) με την προσδοκία ότι η πλήρης αυτονομία είναι προ των πυλών. Παράλληλα 60.000 οδηγοί της Tesla δοκιμάζουν το πιο πρόσφατο λογισμικό αυτόνομης οδήγησης, μια εφαρμογή που οι ανταγωνιστές της για την ώρα μπορούν μόνο να ονειρεύονται.

«Θα μου κάνει εντύπωση αν δεν καταφέρουμε να κάνουμε φέτος πιο ασφαλή την την πλήρως αυτόνομη οδήγηση», είπε ο Μασκ, προβλέποντας ότι η εφαρμογή της θα είναι «η πιο σημαντική πηγή κερδοφορίας για την Tesla».

«Είναι πολύ καλό από οικονομική άποψη», είπε, σημειώνοντας ότι το robotaxi θα ενίσχυε τη χρησιμότητα ενός οχήματος πέντε φορές, καθώς οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να στέλνουν τα αυτοκίνητά τους σε άλλες δραστηριότητες όταν δεν τα οδηγούν οι ίδιοι.

Ο Έλον Μασκ σημείωσε ότι τα ανθροποειδή ρομπότ και τα αυτοκινούμενα οχήματα είναι πιο σημαντικά από το Cybertruck ή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αξίας 25.000 δολαρίων (22.400 ευρώ).

Επισήμανε ότι οι μηχανικοί της Tesla εργάζονται για να παραδώσουν στην αγορά το 2023 ένα ανθρωποειδές ρομπότ, με το όνομα Optimus, το οποίο θα μπορούσε τελικά να είναι η απάντηση στις ελλείψεις εργατικού δυναμικού παγκοσμίως ενώ βραχυπρόθεσμα θα μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα μέσα σε ένα εργοστάσιο.

«Για την εκτέλεση επικίνδυνων και επαναλαμβανόμενων εργασιών, η χρήση ενός ανθρωποειδούς ρομπότ είναι ακριβώς η λάθος προσέγγιση», δήλωσε ο Ραζ Ραζκουμάρ, του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, στο Πίτσμπουργκ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από την μεριά του ο Έλον Μασκ υποστηρίζει ότι τα ρομπότ μπορεί να είναι πιο σημαντικά από τα αυτοκίνητα. «Σε βάθος χρόνου, νομίζω έχει τη δυνατότητα να είναι το πιο σημαντικό εγχείρημα, μεγαλύτερο από την παραγωγή οχημάτων». 

Να σημειωθεί ότι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 10%, το χαμηλότερο επίπεδο τους τελευταίους τρεις μήνες, αφού η αυτοκινητοβιομηχανία έχει καθυστερήσει να παραδώσει τα νέα της οχήματα όπως το Cybertruck, κάτι που μετατέθηκε για το 2023 λόγω προβλημάτων στην παραγωγή ανταλλακτικών, ως απόρροια της κρίσης παγκοσμίως από τον κορονοϊό.

Παράλληλα για την ώρα και μέχρι νεωτέρας η Tesla έχει βάλει φρένο στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων αξίας 25.000 δολαρίων.

huffingtonpost.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος