FOLLOW US: facebook twitter

Τέλη Ιουνίου έτοιμο το κλειστό γυμναστήριο Πύργου

Ημερομηνία: 15-05-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση, Νέα

Τρίμηνη παράταση εργασιών ενέκρινε η δημοτική επιτροπή

Τρίμηνη παράταση οριακής προθεσμίας πήρε το έργο της αποκατάστασης του κλειστού γυμναστηρίου Πύργου «Γ. Βασιλακόπουλος», προκειμένου να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι υπολειπόμενες εργασίες από τον ανάδοχο.

Όπως ανέφερε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής ο δήμαρχος Στάθης Καννής, επικαλούμενος την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, ο ανάδοχος αιτήθηκε την παράταση καθώς προέκυψε δυσκολία εύρεσης ανταλλακτικών εξαιτίας της παλαιότητας των υφιστάμενων ηλεκτρολομηχανολογικών συστημάτων, με συνέπεια να καθυστερήσει η εκτέλεση των εργασιών.

«Το έργο όμως είναι ανάγκη να εκτελεστεί άμεσα και να παραδοθεί προς διοικητική χρήση προς όφελος και συμφέρον της κοινωνίας του Πύργου. Πλέον δεν υπάρχουν γεγονότα που να αποδεικνύουν ότι το βάρος της καθυστέρησης οφείλεται σε υπαιτιότητα της Διευθύνουσας Υπηρεσίας. Η Υπηρεσία εισηγείται να ληφθεί σχετική απόφαση παράτασης “οριακής προθεσμίας” του έργου μέχρι 21 Ιουνίου για την άρτια ολοκληρωμένη και λειτουργική αποπεράτωση του έργο», τόνισε ο κ. Καννής προσθέτοντας ότι υπάρχουν εκκρεμείς διαδικασίες που επιβάλλουν τη χρήση της οριακής προθεσμίας.

Το αντικείμενο της εργολαβίας αφορά εργασίες κυρίως οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές, όπως η αποξήλωση του παλαιού ξύλινου αθλητικού δαπέδου, η απομάκρυνση όλων των ακατάλληλων υλικών, η κατασκευή νέου ξύλινου δαπέδου,  η ανακατασκευή της μόνωσης της οροφής της βοηθητικής αίθουσας, η προμήθεια νέων μπασκετών, η επισκευή και η συντήρηση μέρους των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (βλ. κλιματιστική μονάδα, αντικατάσταση ηλιακών συλλεκτών κλπ)

Η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την παράταση οριακής προθεσμίας για το έργο, αποδεχόμενη την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia