FOLLOW US: facebook twitter

Τα… ροζ συννεφάκια της Νέας Δηµοκρατίας

Ημερομηνία: 17-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
Της Βούλα Κεχαγιά

Κάποιοι το λένε «περίοδο µέλιτος», άλλοι «περίοδο χάριτος», άλλοι «ροζ συννεφάκι»…

Αναφέρονται στους τρεις πρώτους µήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, και όχι 2,5 όπως εσφαλμένα τούς µέτρησε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του. Τρεις µήνες έχουν συμπληρωθεί από τις κάλπες και το Μαξίμου αισθάνεται ότι τα έχει πάει καλά. Ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης έχει διαπιστώσει άλλωστε πως οι πολίτες αυτής της χώρας είναι πλέον πιο χαρούμενοι και µε µεγαλύτερη αισιοδοξία.

– Όμως πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ακόμη και για ένα «ροζ συννεφάκι» να γκριζάρει. Και η αυταρέσκεια για τις κυβερνητικές επιδόσεις να ρίξει άτσαλα από τα παλ σύννεφα στόχους και προσδοκίες. Την αυτοτροφοδοτούµενη παγίδα επεσήμανε ο πρωθυπουργός στους βουλευτές του, αφού προηγουμένως έκανε έναν πρώτο απολογισμό για τα έργα και τις ημέρες της «γαλάζιας» διακυβέρνησης. Γενικώς παρουσίασε µια κατάσταση πολύ καλύτερη για τη χώρα συγκριτικά µε εκείνη που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επανέλαβε µε µονότονο τρόπο και µε ύφος που θα µπορούσε ακόμη και να πείσει όσους δεν ζουν σε αυτήν τη χώρα (για παράδειγμα, ομογενείς που έχουν εγκατασταθεί εδώ και δεκαετίες στο εξωτερικό) όσα λέει εδώ και καιρό: ότι τα capital controls αποσύρθηκαν διότι αυτομάτως άλλαξε το κλίμα στην οικονομία και η νέα κυβέρνηση µερίµνησε για την άρση τους, ότι οι 120 δόσεις που ανακούφισαν χιλιάδες νοικοκυριά ήταν δημιούργημα της Νέας ∆ηµοκρατίας και ότι επιτέλους η ελληνική κοινωνία ανασαίνει και ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο, διότι καταργήθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο. Οχι! Η επιστροφή της σημαίας στους «αρίστους» στα δημοτικά δεν πρόλαβε να συμπεριληφθεί στα επιτεύγματα.

– Μέσα σε αυτήν τη χαρούμενη οικογενειακή ατμόσφαιρα της Κοινοβουλευτικής Οµάδας, ο πρωθυπουργός παρέλειψε να µιλήσει όμως για την απότομη στροφή της κυβέρνησής του στο Μακεδονικό και τις διαβεβαιώσεις περί ευλαβικής τήρησής της. Αντί για πλάνα µε μπουλντόζες στο Ελληνικό, προτίμησε να αφήσει να προωθηθούν εικόνες µε «φουτουριστικές» κατασκευές. Ξέχασε τους «γαλάζιους» αφορισμούς για το Προσφυγικό, τις «φωτογραφικές» τροπολογίες για τον διορισμό µη πτυχιούχων διοικητών, τις στρατιές µετακλητών και αποσπασμένων, αλλά και τις υποσχέσεις για κατάργηση των πρωτογενών πλεονασμάτων, της εισφοράς αλληλεγγύης και της προκαταβολής φόρου. Λεπτομέρειες. Αφού ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι η ανάπτυξη θα είναι 2,8%, την ώρα που στην Ευρωζώνη στο δεύτερο τρίμηνο του 2019 ήταν στο 0,2%. Όταν όμως αυτό δεν συμβεί, τότε πράγματι τα ροζ συννεφάκια θα καλύψουν τον γαλανό ουρανό που έταξε η νέα διακυβέρνηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος