FOLLOW US: facebook twitter

Τα κρίσιμα θέματα έφεραν εντάσεις στο Δ.Σ Ήλιδας

Ημερομηνία: 21-01-2022 | Συντάκτης:

Επίσκεψη Γκάγκα, φωτοβολταϊκά Λίμνης Πηνειού και δημοτικά τέλη άναψαν τα αίματα


Σε κλίμα έντασης εξαιτίας των σημαντικών θεμάτων που τέθηκαν, όπως την συζήτηση και τα συμπεράσματα από την επίσκεψη της αν. υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα, την αύξηση των δημοτικών τελών, αλλά και την υπόθεση με τα φωτοβολταϊκά στη Λίμνη Πηνειού, συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας.

Ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης ενημέρωσε αρχικά το σώμα για την αύξηση των δημοτικών τελών που θα γίνει κλιμακωτά έως και σε ποσοστό 30% και τελικά το θέμα μετά από πολλές αντιρρήσεις εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με 7 ΝΑΙ από την πλειοψηφία, 12 ΟΧΙ από την αντιπολίτευση και 1 ΠΑΡΩΝ. Το θέμα της αύξησης των τελών είχε συζητηθεί στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, όμως η απόφαση που είχε ληφθεί τότε από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων ήταν αρνητική. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά τον έλεγχο μονιμότητας της αρχικής απόφασης διαπίστωσε πως υπάρχει θέμα και επέστρεψε το φάκελο με την υποσημείωση πως για να υπάρξουν αρνητικές ψήφοι θα πρέπει να αιτιολογούνται με πρόταση η οποία θα φέρει και την έγκριση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου. Έτσι, επανήλθε το θέμα και βάσει του νόμου για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού του Δήμου, εγκρίθηκε μόνο με τις ψήφους της συμπολίτευσης.

Ένταση υπήρξε ωστόσο όταν ζητήθηκε να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης το θέμα με την Λίμνη Πηνειού και τα φωτοβολταϊκά, όπου παρόντες ήταν και πρόεδροι των κοινοτήτων γύρω από τη λίμνη του Πηνειού, καθώς και ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δ.Σ Β. Ζαχαρόπουλος αρνήθηκαν να συζητηθεί το θέμα. Όπως τόνισαν θα υπάρξει επισημη συνεδρίαση στα τέλη του μήνα, πιθανόν στις 30 Ιανουαρίου όπου θεωρούν ότι θα έχουν τις απαντήσεις που έχουν ζητήσει από την ΕΑΣ Αγρινίου ενώ θα κληθεί και ο Περιφερειάρχης και άλλοι εμπλεκόμενοι να τοποθετηθούν.

Βεβαίως από την συνεδρίαση δεν έλειψε και η συζήτηση για την επίσκεψη της κ. Γκάγκα, όπου ο κ. Λυμπέρης τους ενημέρωσε για τα όσα ειπώθηκαν και ότι αυτή τη στιγμή προέχει στον νέο σχεδιασμό του υγεινομικού χάρτη της Ηλείας να εχει σημαίνοντα ρόλο και τον Ν. Αμαλιάδα φυσικά με την αξιοποιηση και της νέας πτέρυγας.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τον χειρισμό του θέματος αλλά και για τις θέσεις της αν. υπουργού, τονίζοντας ότι το ζητούμενο για τον δήμο Ήλιδας που είναι η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας δεν ακούστηκε σχεδόν πουθενά. Καυστική ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου του ΝΠ Ηλείος και δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Γιώργου Μπακέλα που τόνισε ότι δεν θα συμμετέχει σε συνεδριάσεις του Δ.Σ αν ο δήμος αντιμετωπίσει το θέμα όπως του αρμόζει.

Σκληρή γλώσσα X. Χριστοδουλόπουλου προς τον δήμαρχο


Τις ενστάσεις του για τα γενόμενα της συνεδρίασης και βεβαιως με αφορμή την τοποθέτηση Μπακέλα καταθέτει και ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλος απευθυνόμενος σε σκληρή γλώσσα προς τον δήμαρχο, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση των δημοτικών τελών: «Κύριε Λυμπέρη, μετά την κοινωνία, σας γύρισε την πλάτη και η δημοτική σας ομάδα! Είσαστε πλέον μόνος και έκθετος! Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κατέδειξε πλήρως και την πολιτική απομόνωση στην οποία σας έχει θέσει η ίδια σας η παράταξη, αφού πλέον και στα δικά τους ερωτήματα ή καταγγελίες, απαντάτε “άλλα αντ’ άλλων”»

Επίσης, τον επέκρινε για το θέμα του κάμπινγκ Κουρούτας αναφορικά με τις καταγγελίες του πρώην πρόεδρου του ΔΣ. ενώ για το σοβαρό ζήτημα του Νοσοκομείου μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Στις καταγγελίες αυτές, έρχονται να προστεθούν και τα όσα ειπώθηκαν από μέλος της παράταξής σας και όχι από εμάς, για τη στάση σας στο θέμα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στην σύσκεψη με την Αναπληρώτρια Υπουργό υπαναχωρήσατε στο αίτημα της πόλης για δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο. Μάλιστα, για το λόγο αυτό ανέφερε ο ίδιος ότι δεν θα συμμετέχει στα επόμενα δημοτικά συμβούλια, αν δεν ξεκαθαρίσετε και πάλι τη στάση σας, όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις.

Άλλωστε, το Νοσοκομείο αποτέλεσε το βασικό θέμα της προεκλογικής σας εκστρατείας και έτσι, αντί για να γίνει “μεμόριαλ” όπως τάζατε, 29 μήνες καταφέρατε να το κλείσετε…». Τέλος για τα φωτοβολταϊκά στην λίμνη Πηνειού ο κ Χριστοδουλόπουλος κατηγόρησε τον κ. Λυμπέρη ότι με τον τρόπο του «κλείνει το μάτι» στην επένδυση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος