FOLLOW US: facebook twitter

ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ: Πετάει ρε;

Ημερομηνία: 21-01-2022 | Συντάκτης:

Έτσι μας έλεγαν στην οργάνωση οι «Ινστρούχτορες».
-Πετάει ο γάιδαρος;
-Βεβαίως και πετάει.

Βέβαια, για να τα λέμε όλα, μας έμαθαν και «γράμματα». Γιατί εκεί, για εμάς, ήταν μεγάλο σχολείο, όπως ακριβώς και για τους άλλους, που τους έκαναν νοματαίους και μετά πέρασαν από την Αριστερά στη Δεξιά, ενίοτε και στην άκρα Δεξιά. Ήταν κάτι τύποι μονίμως φανατισμένοι και σε έσφαζαν στο γόνυ, έτσι και τολμούσες να διαφωνήσεις μαζί τους. Το ίδιο κάνουν και σήμερα, με τη στοιχειώδη διαφορά ότι τότε δεν είχαν πενηνταράκι στην τσέπη, και σήμερα κολυμπούν στις καταθέσεις. Τι τα θες…

Κράτησαν πάντως πολλά και τα χρησιμοποίησαν προς όφελός τους και προς όφελος του σιναφιού τους. Και δυστυχώς δεν έμειναν στάσιμοι αλλά εξέλιξαν τη φιλοσοφία της άλλε ποτέ σοβιετικής προπαγάνδας και υπακοής. Μόνο που αυτοί ήταν τώρα οι «Ινστρούχτορες» κι ας μην έχουν τίποτε χρήσιμο να διδάξουν, τίποτε αξιόλογο να μεταδώσουν, τίποτε ευγενές να αφήσουν στις επόμενες γενιές. Βλέπετε, τελικά η μόνη τέχνη που έμαθαν ήταν πως να κλέβουν τον κρατικό κορβανά και να κοροϊδεύουν την κοινωνία ότι τάχα φροντίζουν για το καλό της χώρας. Κουραφέξαλα.

Θεάματα άνευ άρτου σε εποχή μεγάλου θανατικού και στο βάθος διαπλοκή, ρεμούλα, φαγοπότι, όπως θέλετε πείτε το. Ό,τι προλάβουν να μαζέψουν γιατί αρχίζει σιγά σιγά να καλλιεργείται στο μυαλό τους μία βάσιμη υποψία ότι έτσι όπως πάνε στο τέλος δε θα πάρουν ούτε τη ψήφο τους. Όσο και να τους θυμιατίζουν τα λιβανιστήρια των μίντια από το πρωί μέχρι το βράδυ, κάποια στιγμή το παραμύθι τελειώνει και δε θα ζήσουμε εμείς καλύτερα. Άσε που μέχρι κι ο Πορτοσάλτε αγανάκτησε, με το «ΝΔ» στο σποτ των Ραφάλ και την πτήση τους πάνω από τον Παρθενώνα. Όταν μέχρι και οι «δικοί τους» αγανακτούν, τα πράγματα μάλλον δεν πάνε καλά.

Κατά τα άλλα, ένα παιδιατρικό νοσοκομείο, το οποίο σε κάθε εφημερία υποδεχόταν από 300 μέχρι 500 παιδάκια, έγινε μέγα εμβολιαστικό κέντρο, και τα ΜΑΤ επιστρατεύθηκαν απέναντι στους γιατρούς, που κάποτε η γυναίκα του Καίσαρα έβγαινε στο υπέρκομψο μπαλκόνι της να τους χειροκροτήσει. Ας είναι καλά ο κ. Αποστολόπουλος του Ιατρικού Κέντρου, ο οποίος διαθέτει τη μοναδική άλλη παιδιατρική στην περιοχή, για τους έχοντες. Οι υπόλοιποι ας πουλήσουν κάτι, στην τελική το νεφρό τους. Κατά τα άλλα, επιστρέψαμε στους 100 νεκρούς ανά ημέρα, σταθερά με ανθρώπους διασωληνωμένους εκτός Μ.Ε.Θ. και πάμε για νέες διακρίσεις στις στατιστικές της φρίκης. Κατά τα άλλα, ο κόσμος στενάζει από την ακρίβεια. Μαστίζεται από την «αφραγκία». Ο μήνας έχει 21 και δεν υπάρχει φράγκο τσακιστό.

Εσείς φταίτε όμως γιατί είστε μίζεροι. Ένας λαουτζίκος, ο οποίος διαρκώς μηρυκάζει την κακομοιριά και την κατάντια του. Αντί να δοξάσετε τον Λουδοβίκο μας και το σπινθηροβόλο βλέμμα του που απλώνεται μακριά στον εθνικό ορίζοντα, αντί να ευφρανθείτε από το ελληνικό μεγαλείο που σκίζει τους αιθέρες, αντί να πείτε και ευχαριστώ που το κράτος θα συνεχίζει να πληρώνει, έστω, το 50% του μισθού στον ιδιωτικό τομέα για τις τρεις, έστω, από τις πέντε μέρες της άδειας ειδικού σκοπού, διαμαρτύρεστε κιόλας.

Ρε τελείωσε σχεδόν η πανδημία λέμε! Στο τελευταίο κατοστάρι είμαστε. Ρε αναμένουμε φέτος μια πολύ καλή τουριστική σεζόν από την έναρξή της. Θα πνιγούμε στους τουρίστες! Ρε το ελληνικό ομόλογο έγινε ανάρπαστο από τους δανειστές. Μας παρακαλούν να αγοράσουν. Ρε τρέμει ο Ερντογάν, τώρα πετάει το Ραφάλ ρε, ρε ρε…!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος