FOLLOW US: facebook twitter

Συνεχίζονται οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας, σε ρέματα και αποστραγγιστικές τάφρους

Ημερομηνία: 20-12-2022 | Συντάκτης:

Επίσκεψη αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Β. Γιαννόπουλου σε Κουρτέσι- Καπελέτο

   Περιοχές του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού ποταμών, ρεμάτων και αποστραγγιστικών τάφρων, για την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία της περιοχής. Πρόκειται για εργασίες που εντάσσονται στο πλαίσιο του διευρυμένου και εκτεταμένου προγράμματος παρεμβάσεων στην περιοχή του Κάμπου, για την αντιμετώπιση προβλημάτων αλλά και για την προστασία και στήριξη του πρωτογενούς τομέα, αντίστοιχες των οποίων είχαν να πραγματοποιηθούν πολλές δεκαετίες.

   Αυτές τις ημέρες βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης οι εργασίες καθαρισμού και διάνοιξης της κοίτης στο υδατορέμα «Γουβός», το οποίο διασχίζει την Ε.Ο Πατρών – Πύργου, στο ύψος του Κουρτεσίου. Οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται σε όλο το μήκος του (από την Ε.Ο και ανάντη), με τις πρώτες βροχές να αποδεικνύουν ότι έχει επιτευχθεί η αποτελεσματική διαχείριση και απορροή του μεγάλου όγκου υδάτων που συγκεντρώνει στην κοίτη του, καθώς δέχεται τα νερά ποταμών και δευτερευόντων υδατορεμάτων της περιοχής.

   Αντίστοιχες εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης – για πρώτη φορά σε τέτοιο εύρος, μετά από σχεδόν 20 χρόνια – βρίσκονται σε εξέλιξη και στο «Καπελετέικο ρέμα», σε όλο το μήκος του, θωρακίζοντας την περιοχή από πλημμυρικά φαινόμενα, με τον κίνδυνο των οποίων βρισκόταν αντιμέτωπη κάθε χειμώνα. Επιπρόσθετα, ο κ. Γιαννόπουλος, επισκέφθηκε και αγροτικές περιοχές που διέρχεται η αποστραγγιστική τάφρος 23Τ, στις οποίες επίσης πραγματοποιούνται σημαντικές εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης της κοίτης, προκειμένου να βελτιωθεί η παροχευτευτική της ικανότητα.

   Ο κ. Γιαννόπουλος, που συνοδευόταν από τον Προϊστάμενο τμ. Δομών και Περιβάλλοντος της Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Ηλείας Φώτη Χριστοδουλόπουλο,  εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των μέχρι τώρα στοχευμένων παρεμβάσεων, που για πρώτη χρονιά, μετά από δεκαετίες, πραγματοποιούνται σε τέτοια έκταση και μάλιστα στο σύνολο του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, σημειώνοντας ότι είναι το αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας και του συντονισμού με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ηλείας. Άλλωστε, το πρόγραμμα των εν λόγω Υπηρεσιών σχεδιάζεται για κάθε περιοχή, πάντα με ιεράρχηση και προτεραιοποίηση των αναγκών.

   Στις παραπάνω περιοχές, ο κ.Αντπεριφερειάρχης, συναντήθηκε με τους προέδρους των Τ.Κ  Κουρτεσίου Ειρήνη Κομπορόζου και Καπελέτου Θεόδωρο Καλύβα, καθώς επίσης με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστο Παλαιολόγο, παραγωγούς αλλά και τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών, συζητώντας για την πορεία και τους χρόνους ολοκλήρωσης των εργασιών.

Μάλιστα, ο κ.Παλαιολόγος, θέλησε να εκφράσει δημόσια, εκ μέρους των μελών του Οργανισμού και των κατοίκων, τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Νεκτ. Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά είπε «…έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή, για τους αγρότες και τους κατοίκους, προχωρώντας σε έργα και παρεμβάσεις, τα οποία δεν είχαν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 20 χρόνια», συμπληρώνοντας πως «οι εν λόγω αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, σε τέτοιο εύρος και έκταση, θα προστατεύσουν τις καλλιέργειες των αγροτών του κάμπου και συνολικά την περιοχή».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος