FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη-Παρεμβάσεις για τις μεγάλες καταστροφές στην Πηνεία

Ημερομηνία: 17-12-2021 | Συντάκτης:

Παρεμβάσεις για τις μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και αγροτικούς δρόμους στην Πηνεία


Αγροτικά ζητήματα και παρεμβάσεις ανάπτυξης στην ευρύτερη ζώνη της Πηνείας που υπέστη μεγάλες καταστροφές από την πρόσφατη κακοκαιρία και στο οδικό δίκτυο και τις καλλιέργειες, εξετάστηκαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρο Βασιλόπουλο και τον δημοτικό σύμβουλο Ήλιδας και Τομεάρχη Αγροτικών Φορέων ΔΕΕΠ ( ΝΟΔΕ) Ηλείας Κώστα Αναγνωστόπουλο.

Στην συζήτηση κυριάρχησε η επόμενη μέρα των καταστροφών στην περιοχή κυρίως από τις «άγριες διαθέσεις» του Πηνειακού Λάδωνα σε αγροτοκτηνοτροφικές καλλιέργειες καθώς και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο αγροτικό δίκτυο για να φτάνουν με ασφάλεια οι αγρότες στα χωράφια τους. Όπως τονίστηκε, η Περιφέρεια έχει ενεργοποιήσει τον μηχανισμό αποκατάστασης των ζημιών σε επικίνδυνα σημεία παράλληλα με την συγκρότηση επιτροπών για τις διαδικασίες των αποζημιώσεων των πληγέντων, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τους παραγωγούς- κυρίως ελαιοπαραγωγούς όπου η καταστροφή είναι μεγάλη.
Ωστόσο όπως έχει επισημάνει ο Περιφερειάρχης και σε πρόσφατες δηλώσεις του « τα καιρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε έχουν μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια σε σχέση με το παρελθόν. Και το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις αδύναμες και ξεπερασμένες υποδομές που υπάρχουν σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, δημιουργούν τις προϋποθέσεις μίας συνεχιζόμενης και πολλαπλασιαζόμενης καταστροφής, που για να αναχαιτιστεί αποτελεσματικά απαιτεί την σύνταξη ενός νέου στρατηγικού σχεδίου για τη διαχείριση των υδάτων και τον εκσυγχρονισμό των κρίσιμων υποδομών.

Για τον λόγο αυτό, η προσοχή μας, εκτός από την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, τη στήριξη των πληγέντων συμπολιτών μας και τη συνεχιζόμενη προσπάθεια θωράκισης, πρέπει να στραφεί και στη διαμόρφωση ενός ρεαλιστικού και συνεκτικού σχεδίου ανθεκτικότητας του τόπου μας στην εποχή της κλιματικής κρίσης».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος