FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση δημάρχου Πύργου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., Περικλή Νικολάου

Ημερομηνία: 19-07-2022 | Συντάκτης:
  • Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Αξιοποίηση και επενδύσεις για αμφίδρομη βιωσιμότητα» 

Η ακίνητη περιουσία της ΓΑΙΑΟΣΕ στο Κατάκολο, στο Ανεμοχώρι και σε άλλα σημεία του Δήμου, όπως η επίτευξη καλύτερων οικονομικών συμφωνιών και η δημιουργία νέων σχημάτων συνεργασίας με στόχο τη βιωσιμότητα αυτών, ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. Περικλή Νικολάου.

Σε πολύ θετικό κλίμα και με δημιουργικό πρόσημο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στο γραφείο του κ. Νικολάου, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος κι ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος.

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και δημιουργική συνάντηση με τον κ. Νικολάου. Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν το ακίνητο της ΓΑΙΑΟΣΕ στο Κατάκολο καθώς και ο σταθμός στο Ανεμοχώρι. Συμφωνήσαμε να υπάρξουν νέα σχήματα συνεργασίας τα οποία αρχικά διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα. Δηλαδή και ο Δήμος να μην επιβαρύνεται από τόσο υψηλά ενοικιοστάσια όπως είχαν συμφωνηθεί στο παρελθόν, αλλά και παράλληλα να υπάρξει προοπτική αξιοποίησης αυτών των εκτάσεων στην κατεύθυνση των επενδύσεων. Επενδύσεων που θα προδιαγράφονται από τον πολεοδομικό χαρακτηρισμό αλλά και από τις δυνατότητες της αγοράς», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Αντωνακόπουλος, και συνέχισε:

«Ο Πύργος με τον ΟΣΕ έχει μια ιστορική σχέση. Αναφερθήκαμε στους πολλούς σταθμούς που υπάρχουν καθώς και στο υπό εξέλιξη έργο που γίνεται στο κεντρικό κτίριο στον Πύργο. Ένα έργο του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, με φορέα εκτέλεσης τη ΓΑΙΑΟΣΕ. Επίσης μιλήσαμε για την προοπτική να γίνει μια προγραμματική σύμβαση για την απόδοση στη χρήση και τη συντήρηση όλου του περιβάλλοντος χώρου του σταθμού Πύργου. Πρόκειται για μια τεράστια έκταση που ουσιαστικά δίνει εικόνα εγκατάλειψης και επικίνδυνη πολλές φορές για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος