FOLLOW US: facebook twitter

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την κρουαζιέρα στο Κατάκολο-Στόχος η επιστροφή στο 2019

Ημερομηνία: 15-02-2022 | Συντάκτης:


-«Κομβικό λιμάνι που συνδέει την Ελλάδα με τη Δυτική Μεσόγειο», δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος των Εφοπλιστών Κρουαζιέρας, Γ. Κουμπενάς
-Θετικός ο προγραμματισμός μέχρι τώρα, δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος του ΔΛΤΠ, Τ. Αντωνακόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί για την κρουαζιέρα στο λιμάνι του Κατακόλου, αλλά και σε όλη τη χώρα, αφού ο προγραμματισμός του 2022, με 210 αφίξεις, μέχρι τώρα δείχνει ότι επιστρέφουμε σταδιακά στα προ κορονοϊού επίπεδα.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας, η μετάλλαξη της Όμικρον εκτιμάται ως κάτι παροδικό που θα μπει σε τροχιά ύφεσης την άνοιξη και κατά συνέπεια δεν επηρεάζει τον φετινό προγραμματισμό.
«Με τις διάφορες ενέργειες που έγιναν στην Ελλάδα και την υιοθέτηση πρωτοκόλλων πολύ γρήγορα, με τη βοήθεια που προσέφερε η ελληνική κυβέρνηση στις εταιρείες, ο αριθμός των πλοίων θα είναι πολύ κοντά στο 2019. Ο αριθμός των επιβατών ίσως εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα υποχωρήσει η Όμικρον. Ίσως τον πρώτο μήνα έχουμε μικρότερο αριθμό στους επιβάτες, όμως εκτιμούμε πως τον Απρίλιο θα επανέλθει η χωρητικότητα στα κανονικά επίπεδα», τόνισε ο κ. Κουμπένας και υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που αποκτά το λιμάνι του Κατακόλου στον νέο χάρτη της κρουαζιέρας.
«Το Κατάκολο συνεχίζει να αποτελεί κομβικό λιμάνι για την ελληνική κρουαζιέρα, καθώς συνδέει την Ελλάδα με τη Δυτική Μεσόγειο. Και επειδή θα έρθουν πολλά κρουαζιερόπλοια από τη Δυτική Μεσόγειο, αναμένεται να εμφανίσει σημαντική κίνηση», σημείωσε.

Ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Τάκης Αντωνακόπουλος εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τη φετινή χρονιά στην κρουαζιέρα.
«Προετοιμαζόμαστε για να υποδεχθούμε τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Κατακόλου. Εκτιμούμε ότι ο προγραμματισμός, που προβλέπει περισσότερες από 200 αφίξεις, δεν θα ανατραπεί. Επίσης, πληροφορούμαστε ότι οι εταιρείες κρουαζιέρας έχουν υγειονομικά πρωτόκολλα για τους επιβάτες και ότι φέτος δεν θα ισχύσει η λεγόμενη “φούσκα”, οπότε οι επιβάτες θα είναι ελεύθεροι να κυκλοφορήσουν στην αγορά, χωρίς περιορισμούς», δήλωσε.
Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο επίνειο του Πύργου αναμένεται στα τέλη Μαρτίου και θα είναι το Viking Sky, στο πλαίσιο δεκαήμερης κρουαζιέρας που ξεκινά από τη Βενετία και καταλήγει στην Αθήνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος