FOLLOW US: facebook twitter

Συγκεντρώθηκε σημαντικός αριθμός πολύτιμων μονάδων αίματος

Ημερομηνία: 09-03-2023 | Συντάκτης:

Μεγάλη  η συμμετοχή στην 41η Εθελοντική Αιμοδοσία στο  Κατάκολο από τον εκεί Αιμοδοτικό Σύλλογο με τα 23 χρόνια προσφοράς

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Με μεγάλη επιτυχία  και συγκινητική συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Κατάκολο η 41η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε με την στήριξη του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γ. Ν Ηλείας,  ο δραστήριος Αιμοδοτικός Σύλλογος Κατακόλου που εδώ και 23 χρόνια έχει  μια μεγάλη προσφορά  συγκεντρώνοντας πολύτιμες μονάδες αίματος, με την συμβολή πάντα του προέδρου του Συλλόγου  πατήρ  Παναγιώτη Αθανασόπουλου.

Νέοι και παλαιοί αιμοδότες – παρότι εθελοντές αιμοδότες του Κατακόλου είχαν συμμετάσχει και στην πρόσφατη τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία στον Πύργο για τα θύματα των Τεμπών- προσήλθαν στο κοινοτικό κατάστημα Κατακόλου να αιμοδοτήσουν προσφέροντας αίμα σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Αρχικά πέρασαν  από την διαδικασία του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου από την βιοπαθολόγο του Νοσοκομείου κ. Έλσα Ζαχαριαδάκη για να προχωρήσουν στην αιμοληψία από τις νοσηλεύτριες του Αιμοδοτικού σταθμού του Ν. Πύργου.

Η κ. Ζαχαριαδάκη τόνισε ότι η αιμοληψία πήγε πολύ καλά και η προσέλευση μάλιστα ήταν τέτοια που θύμιζε προ κορονοϊού εποχές και το γεγονός της συμμετοχής ήταν πολύ ελπιδοφόρο.

 «Η Αιμοληψία έγινε στα πλαίσια της καθιερωμένης τακτικής Εθελοντικής δράσης που διοργανώνεται από το Σύλλογο κάθε 6 μήνες και όχι για τη συλλογή μονάδων αίματος λόγω του δυστυχήματος στα Τέμπη, καθώς το ΕΚΕΑ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση ότι για την ώρα οι ανάγκες σε αίμα καλύφθηκαν. Εμείς ευχαριστούμε όλους μας τους αιμοδότες που αυτές τις δύσκολες μέρες στάθηκαν δίπλα στον πόνο τόσων νέων παιδιών και των οικογενειών τους! Στους νέους μας Αιμοδότες θα ήθελα να τους υπενθυμίσω το σύνθημα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) “να κάνουν την Αιμοδοσία την πιο καλή τους συνήθεια!” Ευχαριστούμε και τους Εθελοντές Αιμοδότες του Κατακόλου και τον πάτερ που πιστοί στο ραντεβού τους συνεχίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον να χαρίζουν ζωή, σταθερά και τακτικά δύο φορές το χρόνο, γιατί οι ανάγκες μας σε αίμα είναι μεγάλες και δεν σταματούν ποτέ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους!».

Από την πλευρά του ο πατήρ Παναγιώτης Αθανασόπουλος ανάφερε πως: «Με τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου μητροπολίτη μας κ.κ Αθανασίου πραγματοποιούμε την 41η αιμοδοσία εδώ στην ενορία μας. Σκοπός είναι να ενισχύσουμε την τράπεζα αίματος που έχουμε δημιουργήσει εδώ και 23 χρόνια αλλά και να βοηθήσουμε και το νοσοκομείο μας που έχει μεγάλες ανάγκες αυτή τη στιγμή για αίμα. Η προσέλευση του κόσμου είναι αρκετά μεγάλη, και πολλών νέων ανθρώπων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος