FOLLOW US: facebook twitter

Έκτακτη σύσκεψη στον ΤΟΕΒ Σαβαλίων για τη ΔΕΗ

Ημερομηνία: 09-03-2023 | Συντάκτης:

-«Καμπανάκι» από τον πρόεδρο Γ. Τσακοπιάκο για κατάρρευση της αρδευτικής περιόδου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Έκτακτη συνάντηση για αύριο στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κοινοτικού Γραφείου Σαβαλίων έχει προγραμματιστεί από τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ, Γιώργο Τσακοπιάκο. Αντικείμενο της έκτακτης σύσκεψης είναι η εύρυθμη λειτουργία του ΤΟΕΒ και κυρίως η μη ύπαρξη σύμβασης με τη ΔΕΗ, εξέλιξη που οδηγεί τον Οργανισμό σε αδιέξοδο και στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Ο κ.Τσακοπιάκος καταλόγισε αναλγησία στη ΔΕΗ προς τις συνεχείς οχλήσεις του ΤΟΕΒ για την εξεύρεση μιας βιώσιμης και ρεαλιστικής λύσης ως προς την πληρωμή των λογαριασμών, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

«Η απειλή για την εκτίναξη της ερχόμενης αρδευτικής περιόδου στον αέρα, με την οριστική διακοπή ηλεκτροδότησης, είναι πιο ορατή από ποτέ και η συμβολή των άμεσα ενδιαφερομένων κρίνεται απολύτως απαραίτητη», τόνισε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Σαβαλίων, εκφράζοντας να βρεθεί λύση για να μην καταρρεύσει η φετινή αγροτική παραγωγή της Ηλείας.

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι ΤΟΕΒ της Ηλείας, καθώς ήδη λαμβάνουν ειδοποιητήρια από τη ΔΕΗ για τις οφειλές, ειδάλλως θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος  έπειτα από την  επικοινωνία που είχε  με προέδρους των οργανισμών, ανέφερε πως τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Ενέργειας οφείλουν να εξετάσουν ένα  ολιστικό σχέδιο  για  αναστολή τυχόν διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος των αντλιοστασίων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας  και συγχρόνως την ρύθμιση των οφειλών με τρόπο τέτοιο που να μπορούν οι ΤΟΕΒ να ανταποκριθούν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος