FOLLOW US: facebook twitter

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΑΣΗ αύριο το πρωί στις Καρούτες

Ημερομηνία: 14-06-2023 | Συντάκτης:

Διεκδικούν άμεση καταγραφή και αποζημίωση των καταστροφών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αύριο στις 10.30 το πρωί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας στις Καρούτες διεκδικώντας την άμεση λήψη μέτρων για την αποζημίωση των αγροτών από τις καταστροφές των καλλιεργειών που επέφερε η βροχόπτωση κυρίως καλλιεργητές σανού, διαφορετικά όπως τονίζουν θα αναγκαστούν οι πληγέντες αγρότες να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες τους αφού μιλάμε για ολοκληρωτική  καταστροφή.


Στην ανακοίνωση- κάλεσμα αναφέρουν: «Δεν είναι της μοίρας μας γραφτό” όποτε βρέχει ή όποτε ρίχνει χαλάζι να καταστρέφονται οι περιουσίες μας. Η πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, αφήνει τις καλλιέργειες αθωράκιστες και απροστάτευτες στις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τους αγρότες χωρίς εισόδημα.

Με δεδομένο ότι τα έξοδα «τρέχουν», ότι οι αγρότες έχουν πραγματοποιήσει μεγάλο μέρος από τις καλλιεργητικές δαπάνες απαιτούμε:

– Άμεσες εκτιμήσεις και γρήγορη πληρωμή αποζημιώσεων στους καλλιεργητές . Πληρωμές με βάση την τρέχουσα τιμή της παραγωγής.
– Άμεση πληρωμή προκαταβολής για τις ζημιές
– Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε οι παραγωγοί να ασφαλίζονται και να αποζημιώνονται στο 100% για όλα τα ζημιογόνα φυσικά αίτια και νόσους στην παραγωγή και στο κεφάλαιο. ΕΛΓΑ – δημόσιος φορέας, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia