FOLLOW US: facebook twitter

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Ημερομηνία: 14-06-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα

1 kg.γάλα

1kg.κρέμα γάλακτος

360 γρ.ζάχαρη

3 κ.γ.σαλέπι

1 κουταλιά μαστίχα χίου σε σκόνη

1 τσουρέκι κομμένο

1 kg ζάχαρη

500 kg νερό

Εκτέλεση:

Για αρχή κόβουμε το τσουρέκι σε κυβάκια και βάζουμε το σιρόπι να βράσει.Στην συνέχεια σιροπιάζουμε το τσουρέκι και όταν είναι έτοιμο το παγωτό μας το βάζουμε μέσα εφόσον έχει κρυώσει. Σε μια μπασίνα διαλυουμε το σαλέπι με μισο το γάλα και την μαστίχα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.Σε μια κατσαρολα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα με την κρέμα γάλακτος και το μείγμα που έχουμε φτιάξει.Ανακατευουμε πολυ καλά με ένα σύρμα μέχρι να βράσει η κρέμα για 15 λεπτά περίπου.Αδειάζουμε την κρέμα μας σε μια μπασίνα και αφήνουμε στην κατάψυξη με μέχρι να παγώσει ανακατευοντας ανα 20 λεπτά να μη κάνει πάγο.


Λίγα λόγια για τον pastry chef Κωνσταντίνο Μαλτέζο

“Από την παιδική μου ηλικία θαύμαζα την τέχνη της κουζίνας, την πειθαρχία, τη συνέπεια, τη δημιουργία, τη φαντασία! Αποφάσισα να ασχοληθώ με την ζαχαροπλαστική κοντά στο Λύκειο. Ήθελα να ακολουθήσω αυτήν την πορεία…

Στα 19 μου τελείωσα τη σχολή LE MONDE δίπλα σε κορυφαίους ζαχαροπλάστες, όπως ο κ. Χολέβας και ο κ. Ψιλόπουλος. Βγήκα με εφόδια και έπεσα κατευθείαν στα βαθιά δίπλα σε καλούς ζαχαροπλάστες που πάντα προσπαθούσα να πάρω το κάτι παραπάνω από αυτούς…”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος