FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη Λιατσή και Μηχανικών του Δήμου: «Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Πύργου έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και θα τη φτάσω στο τέλος!»

Ημερομηνία: 25-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Στις λεπτομέρειες του έργου ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του Πύργου που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και όπως είπαν θα συμβάλει τα μέγιστα ώστε η πόλη να γίνει τουριστικός προορισμός, αναφέρθηκαν με συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής και όλοι όσοι διατέλεσαν Διευθυντές στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

«Στη διάρκεια της θητείας μου, χρησιμοποίησα τρεις κορυφαίους μηχανικούς του δήμου, τον αρχιτέκτονα Άρη Φιλιππόπουλο, τη μηχανολόγο Σοφία Γούργουρα και τον πολιτικό μηχανικό Άγγελο Τσίκα καθώς και τον κ. Αλεξόπουλο που πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί. Δεν δημοπρατούμε έργα βιτρίνας άλλα έργα που θα γίνουν μετά από εμάς. Δεν θα αφήσω να ξεχαστεί το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας όπως συνέβη με το υπόγειο παρκινγκ.  Η ΟΧΕ είναι υπόθεση του αντιπεριφερειάρχη και χρημάτων που έχουν σχέση με το ΕΣΠΑ, περίπου 3 εκατ. ευρώ. Δεν πείθει κανένα όποιος προσπαθεί να μας πει ότι δεν πρέπει να γίνει για αισθητικούς λόγους. Ο φάκελος του έργου της ανάπλασης είναι έτοιμος, έχουν γίνει έλεγχοι για τυχόν λάθη. Μπορεί να μην χρειαστεί να μιλήσω στις εκλογές για προεκλογικούς λόγους αλλά για την ανάπλαση θα κάνω συγκέντρωση στην πλατεία για να καταλάβει ο κόσμος τα παιχνίδια που παίζονται πίσω από την πολύπαθη πόλη μας. Θα το συνεχίσω μέχρι το τέλος και καλώ τον Περιφερειάρχη και τους αρμόδιους υπάλληλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει! Και το ΣΥΠΟΘΑ να συνεδριάσει αύριο για να μην χαθεί το έργο για την πόλη μας… αρκετά έχουν χαθεί ήδη!» είπε ο κ. Λιατσής.

Ακολούθως ο κ. Τσίκας διευκρίνισε πως «το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής από τις 20/2/2018, αποφάσισε θετικά, ομόφωνα, υπέρ της ανάπλασης και στις 24/9/2018 το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Σαν Υπηρεσιακοί παράγοντες έχουμε να διαχειριστούμε ένα έργο που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και ζητούμε να κάνουμε την απορρόφηση των Κοινοτικών Κονδυλίων για την πόλη του Πύργου ώστε να βοηθηθεί και η τοπική κοινωνία με την κατασκευή του αλλά και με την χρήση του να αυξηθεί το επίπεδο ποιότητας ζωής για τους πολίτες».

«Οι διαδικασίες που τηρούνται για να ενταχθεί ένα έργο είναι πάρα πολύ δύσκολες και θα πρέπει να έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις. Δυστυχώς, για πρώτη φορά συναντάμε το φαινόμενο να έχει εγκριθεί και να έχει ενταχθεί ένα έργο και επί της ουσίας να μας ζητά η Περιφέρεια που υποτίθεται ότι έχει ελέγξει όλα τα έγγραφα, νέα στοιχεία και να μην μας αφήνει να δημοπρατήσουμε. Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ αυτό στο δήμο» σχολίασε η κ. Γούργουρα.

Από την πλευρά του ο κ. Φιλιππόπουλος τόνισε ότι «Το έργο υποβλήθηκε για εξέταση αρχές του 2018 και χρειάστηκαν 6 μήνες και 3 συνεδριάσεις και η επιτροπή γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά επί του φυσικού αντικειμένου, με τις οποιεσδήποτε επισημάνσεις οι οποίες στην πορεία διορθώθηκαν και υποβλήθηκαν. Οι Υπηρεσίες του δήμου εξέτασαν την απόφαση 26/804 του υπουργείου και αποφάνθηκε ότι το συγκεκριμένο έργο δεν υπάγεται στο άρθρο 2 παράγραφο 2 της υπουργικής απόφασης και δεν εντάσσεται σε κανένα από τα κριτήρια της παραγράφου 3 του ιδίου άρθρου. Ως εκ τούτου προχώρησε κανονικά τις διαδικασίες για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ όπως προέκυψε τελικώς η απόφαση ένταξης».

Σημειώνεται ότι στη συνέντευξη, συμμετείχε και ο Λευτέρης Βαρουξής ως εκπρόσωπος του Πανηλειακού που έχει ενδιαφέρον για την δημοπράτηση του στεγάστρου του Δημοτικού Σταδίου Πύργου ένα έργο για το οποίο ο κ. Λιατσής τόνισε ότι επιδιώκουν να δημοπρατήσουν πριν τις εκλογές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος